Vinst, men ändå kval för herrarna

02 OKT 2016 20:33
Herrarna besegrade Gestrike Hammarby på bortaplan med 6-1. Trots det blev man passerade av Ockelbo i serien och nu väntar ett spännande kval mot Hagaström för att hålla sig kvar i fyran. Nedan finner ni Carl-Ewert Olssons noteringar från matchen
  • Skapad: 02 OKT 2016 20:33

Gästrike Hammarby vs Årsunda IF, 1-6 (1-5) Sista omgången i årets  division fyra i en form av kommunderby. För G/H redan före avspark en väntande kval om förnyat kontrakt med fyran för nästa säsong. För Årsunda en avgörande omgång - nytt kontrakt eller kvalspel!

Årsunda IF, laget: Mårten Wester (målvakt), fyrbackslinje Per Strand, Axel Jonsson, Tobias Löfgren, Niklas Lindkvist. Mittfält Niklas Carlström, Daniel Bernhardsson, yttre mittfältare Carl-Henrik Ohlsson, Johan Danhard, forwards: Fredrik Carlström, Mohammed Reza Mirzajee. Avbytare: Jesper Kujanpää, Roni Batti, Patrik Andersson, Syed Nematullah Hussaini.

1:a, Johan direkt fram på avslut och räddning till ÅIF högerhörna, avslut Niklas C 20 meter till höger om målet.

3:e, G/H forward nr 9, Adam Kheri, löper sig ned mot ÅIF målet men

4:e 1-0, likartad löpning åter av nr 9 men missar i avgörande så bollen studsar ut men möts av G/H mittfältare som skjuter

in ledningsmålet i öppet mål. Mål nr 11 Tony Larsson

5:e, G/H nr 11  bra läge men dålig träff på bollen

6:e, Daniel löper loss men fälls utanför straffområdet bakifrån, enbart frispark som Johan skjuter

lågt, pareras till ÅIF högerhörna

7:e, Johans frispark nickar Daniel, dock över

11:e, Fredrik provar från 35 meter, bra tryck men rakt på målvakten

13: 1-1 , Daniel Bernhardsson på straff till höger om målvakten som endast fick fingertopparna på bollen innan den nådde nätmaskorna. Sedan Mommo fällts på inlöpning efter instick Niklas C.

16:e, ÅIF högerhörna

19:e, G/H högerfrispark från höger som skapar fullständig kalabalik

20:e, Per Strand får tåga in själv i straffområdet sedan målvakten

hamnat utanför straffområdet, avslut i målområdet - över

21:a, ÅIF högerhörna, alldeles för lång

25:e 1-2, ÅIF vänsterhörna som Daniel nickar i ribban innan Fredrik C slår in returen 27:e, Niklas C skott

från 27 meter tippas till ÅIF högerhörna

30:e, varning G/H nr 16 Johan Lånström, hands

30:e, ÅIF högerhörna, Daniel nick över

30:e, Johan ut, Jesper Kujanpää in

32:a, snabb kontring efter vänsterkanten men helt misslyckat inspel

37:e, helt misslyckat ÅIF vänsterinlägg

39:e, Johan D in, Jesper K ut.

40:e, G/H nr 9, Adam Kheri, skott långt ut från vänsterkant som Mårten parerar till högerhörna

43:e 1-3,  Daniel B slänger sig och nickar in Fredrik C inlägg

44:e, 1-4 Mommo tar vara på retur efter Fredrik C skott

45+1, Mommo ut, Roni Batti in

45+, 1-5 Roni drar till på sin första bollträff Halvtid 1-5.

Årsunda spelar något desperat och trycker tillbaka G/H i kamp en mot en. Men G/H har nr 9, Adam Kheri och nr 6, Cassano Moosa, i laget vilka har hög klass och hotar i omställningarna.

46:e, Johan smäller på direkt på volley, över

47:e, G/H frispark från halva planen nickskarvas av Per S till G/H som får skottmöjligheter, dock rakt på Mårten

48:e, ÅIF högerhörna

49:e, ÅIF högerhörna

50:e, ÅIF vänsterhörna

50:e, Roni ut, Mommo in

51:a, ÅIF höger hörna, Daniel nick utanför

55:e, G/H nr 9 Adam Kheri snurrar sig loss från ÅIF v-försvar och får till avslut, mitt på Mårten

56:e, Johan klipper till från straffområdet, målvakten parerar till ÅIF högerhörna

57:e, Daniels långa inlägg nickar Fredrik C i dåligt läge på G/H mittfältare till ÅIF vänsterhörna

59:e, G/H nr 9 springer i djupled, Mårten snabbt ute och fångar upp

60:e, avslutningsläge för Mommo, skott över

62:a 1-6 Fredrik C fläker sig och stöter in Johans vänsterinlägg

63:e, Carl-Henrik ut, Jesper K in

65:e, G/H djupledsboll till nr 9 Adam Kheri, Mårten ute och fångar upp

67:e, G/H vänsterhörna, retur på volley över

68:e, Mommo varning för snack

73:e, Jesper ut, Carl-Henrik in

75:e, Fredrik C får vända sig om helt ren inne i straffområdet men  skjuter över

77:e, G/H nr 9 Adam Kheri avslut mitt på Mårten

77:e, Johan ut, Patrik A in

79:e, Patrik A skott utanför

80:e, Niklas C varning

83:e, G/H nr 9 Adam Kheri får friläge i omställning men  skjuter över

84:e, Utvisning direkt för G/H nr 9 Adam Kheri, protest mot domslut

87:e, G/H varning nr 23 Marcus Sundberg, slår bort bollen

89:e, ÅIF vänsterhörna, Daniel B inlägg nickas utanför av Fredrik C

90:e, ÅIF högerhörna Slutresultat 1-6.

En andra halvlek utan struktur - tryck, men inga linjer i spelet. Fyra målsledningen i halvtid utökades endast med ett mål medan Ockelbo vann hemma mot Skutskär med osannolika 27-1. Och passerade därmed ÅIF på mållinjen. Skutskär som haft en genomdålig säsong med i snitt bakåtsiffrorna - 10,3 får allts smisk med 27 bollar bakåt! Ett mål bakåt varje femte minut. Torsåker höll också undan med 6-0 mot Valbo lag 2, som inte kunde mönstra någon egentlig uppställning. Genom att ha sitt a-lag i match samma tid.

Nu gäller det blicka framåt. Och se kvalspelet som ett bra avstamp mot nästa säsong. Två seriösa veckoslut förväntas. På andra sidan i ödesmatcherna: Hagaström SK. Då borde det väl finnas flera blå/gula anhängare än under lördagseftermiddagen?

I serietopp första gången denna säsong, IK Sätra. Grattis till trea platsen. För Järbo ett lycka till i kvalspelet.

Skribent: Mathias Gärd