Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Vinst mot Skogsbo-Avesta för herrlaget

29 MAR 2015 16:17
Match på ett iskallt Jernvallen mot Dala-laget Skogsbo-Avesta. Efter en mållös första havlvek så tog det en bra bit in i andra halvlek innan hemmalaget lyckdes få in bollen som blev segermålet. Resultat 1-0 (0-0)
  • Skapad: 29 MAR 2015 16:17

Daniel Bernhardsson

Bilder från matchen

Årsunda IF - Skogsbo-Avesta IF 1-0 (0-0)

Målskytt: Mikael Mannkvist

Laget: Simon Lötberg, Felix Friman, Andreas Ekberg, Jonas Garcia Persson, Niklas Lindkvist. Daniel Bernhardsson, Henrik Pedersen, Mikael Mannkvist, Carl-Hernik Olsson, Anders Nygren, Mathias Enholm. Avbytare: Kristian Norrback Pederssen, Mårten Wester, Martin Andersson, Andreas Svensson

Första halvlek

Bra inledning för hemmalaget med massor av bollinnehav. Nygga och Enholm som var med i laget efter att innebandysäsongen lidit mot sitt slut skapade en del chanser som dock aldrig resulterade i något mål. Med tiden sjönk tempot och man fick gå till halvtidsvila med 0-0 utan att motståndarna riktigt prövat hemmalaget.

Andra halvek

I stort sett samma matchbild som i första halvlek. Årsunda med massor av boll, men lite överkreativa sista tredjedelen på plan. Med ungefär kvarten kvar att spela så börjar tålamodet sättas på prov, men då kommer målet. Enholm spelar fram Mannkvist enkelt kan lägga in den i mål. Bortalaget skapar inte mycket målchanser men får ändå ett friläge som Årsundaförsvaret till slut lyckas reda ut.

Jerry Haaranen och Tord Eriksson om matchen

Jerry: Med tanke på att så många som varit mer eller mindre ordinarie borta, så är jag mycket nöjd med våra spelare. Vi har ett brett och starkt Årsunda IF i år med många spelare som kan kliva in och ta jobbet på olika positioner. I matchen så tycker jag det är kattens lek med råttan i 75minuter och vi borde ha gjort flera mål. Nu väntar träningar och lustigt nog en inplanerad träningsmatch mot Stensätra på Torsdag (som vi blev lottade mot i DM).

Tord: Framför allt nöjd med resultatet (att vi vinner) och imponerad av den professionella inställning våra spelare har. Vi har stor omsättning på spelare till matcherna och till denna match ändringar precis innan start, men alla kommer in och gör en stabil insats.

Det tyckte vi på läktaren

Det positiva i matchen är att man ändå har tålamodet att nöta på när anfallsspelet inte riktigt klickar. Försvarspelet forsätter vara riktigt stabilt. Roligt att se Enholm och Nygga tillbaka i de blågula tröjorna och Enholm var lätt den tröttaste på plan efter matchen. Andreas Svensson kom aldrig till start på grund av problem med baksida lår och Martin Andersson med förkylning blev klokt kvar på bänken.

Årsunda är fortsatt obesegrade i årets träningsmatcher. Nästa match spelas andra april mot Stensätra IF. Det är en kvällsmatch på Jernvallen 18.30.