Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Vinsten i Peppes Cup

28 JUL 2015 15:45
Rapport från laget som vann Peppes Cup.
  • Skapad: 28 JUL 2015 15:45

IMG_30601

Hejarklacken Ellen, Tess, Emilia och Hanna. Ledare: Pelle Berggren, Peter Larsson och Jenny Holm. Spelare: Pontus Eriksson, Hugo Holm, Milton Lindh, Viktor Larsson, Gustaf Westerlund, Douglas  Eriksson, Isak Frönestedt, Felix Nordström, Hugo Berggren, Målvakt: Felix Nordvall

Det hela började redan på vårsäsongen då vi frågade grabbarna vad dom hade för mål för säsongen. Det viktigast som alla i laget var överens om va att vi skulle ha en rolig sommar och kämpa som ett lag. Dom sa att vi skulle peppa och berömma varandra men det var något mer som dom hade i sikte. Det var att vinna Peppes cup

Som tränare hade vi inga tvivel för dom här grabbarna har sådan glädje och kämpa anda på träningar och matcher. Både när dom förlorar och vinner så är det alltid god stämning efter matcherna för dom har roligt när dom spelar. När vi kom till Vansbro så var stämningen på topp men nervositeten låg i luften. Första matchen mötte vi ett duktigt lag från sandviken grabbarna var inte alls med i matchen nervösa, spända och lite oroliga. Vi förlorade första matchen men stämningen var ändå bra för det var ett bra lag vi förlorade mot.  Vi pratade igenom matchen i skolsalen där vi sov och laget var givetvis besviken men alla var överens om att det viktigaste va att vi skulle ha en rolig helg och att vinna eller förlora inte spelar någon roll. Dagen efter var det dax för match nr 2 och även där började vi skakigt nervöst. Men efter en stund tändes lagandan och det var som ett nytt lag på planen. Dom kämpade och slet som ett lag berömde och stöttade varandra och började vinna matcherna. Vi vann resterande matcher och stod nu plötsligt i FINAL deras mål för året.

Finalen skulle bli en tuff match det visste i och betonade före matchen för grabbarna att om vi förlorar så ska vi vara otroligt stolta att ha kommit 2 a i hela cupen och den prestation dom gjort.

Men det syndes nu hade dom bestämt sig det var vinst i sikte, vi tog ledningen i en spännande och jämn match och ledningen stod sig ett tag. Men på slutet kvitterade motståndarna och spänningen vara olidlig. Vi missade en straff men grabbarna peppade på varandra och humöret var på topp i båda lagen som  kämpade otroligt in i sista minuten.

Domare blåser av!! STRAFFAR vem vill slå? vem vågar?

Straffläggningen var spännande och båda målvakterna gjorde flera räddningar, nervositeten låg som en dimma i luften och alla straffar är slagna, vi börjar om Golden goal!! Våran straffskytt som nyss missat sin första straff går sakta fram med nervös kliv, pelle sätter sig på hyk och vågar inte titta skott publiken och laget vrålar det är mål. En räddning till så är det vinst skott bollen går över dom har gjort det grabbarna har gjort det  laget rusar till våran målvakt tårarna flödar på både grabbarna och oss vilken känsla. Jag Jenny och Pelle som tränar laget är så stolta att få vara en del av detta härliga lag, ett gäng härliga grabbar som tar hand om varandra i både motgång och medgång.

Tillslut vill jag bara citera en av våra spelare som sa flera ggr på vägen hem från vansbro till årsunda

Peter: Tänk att vi vann peppes cup, tänk att vi vann

Peter: Det är första gången jag får glädjetårar

Skribent: Peter