Vi går in i nästa fas i försäsongen när herrlaget flyttar träningen utomhus

28 FEB 2014 15:16
Försäsongen för herrlaget har bedrivits i stort sett uteslutande inomhus, men nu till veckan är det äntligen dags att börja träna ute.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2014 15:17

cirkeltraning

"Det ska vara tunga ben nu gubbar" och "Inga ostkroks-ryggar" är mantran som har upprepats mycket under försäsongen hittills, och vi törs påstå att det är den tuffaste försäsongen på flera år som Årsunda IF's herrar genomför. Det mesta av all träning hittills har fokuserats på kondition, styrka, smidighet och koordination.

Sista passet på Söders Fight Gym genomfördes i Tisdags och här kan man verkligen tala om positiv utveckling. Efter en lite trevande inledning så har tekniken utvecklas och framför allt de sista gångerna så har det varit ett mycket högt tempo. Här har det handlat mycket om att träna bål och rygg och framför allt att ha rätt kroppshållning när man tränar. Vi tackar MMA-instruktören Tomas Haaranen för denna gång.

Träningen har gett resultat

Denna vecka fick vi även ett kvitto på att träningen gett mycket bra resultat. I det uthållighetstest som genomfördes i onsdags denna vecka, så presterade näst intill alla avsevärt bättre än i Januari. Bästa resulatet noterades av en av våra P15 spelare som klarade steg 14:1 i detta beep-test.

Jerry Haaranen:

- Det har varit riktigt bra tempo och energi i gruppen och det ser mycket positivt ut för framtiden om alla orkar hålla i detta.

Skador och sjukdomar

Skademässigt så är Mårten Wester borta på grund av benbrott i foten och Stefan Persson är borta på grund av att en axel drogs ur led. I övrigt har det bara varit en del stukade fötter och som alla andra är vi drabbade av influensa denna tid på året.

Fokus framöver

Med start nästa vecka så tränar herrlaget på Jernvallens konstgräs Måndagar och Onsdagar, samt på Årsunda IP på Torsdagar. På Jernvallen kommer träningarna nu ske i huvudsak med boll och fokus flyttas till hur vi ska agera på matcher. Torsdagarnas träning i Årsunda kommer framför allt handla om att fortsätta bygga upp kroppen. Med andra ord mera löpning, smidighet, koordination och styrka.

Jerry Haaranen:

- Vi har väntat med att gå ut tills i Mars, för att alla ska vara riktigt sugna. Det kan bli lite för mycket av det goda om man är ute hela tiden och ingen tycker det är roligt att träna i skitväder.

Första träningsmatchen spelas den 16 Mars borta mot Bollnäs GIF och vi återkommer inför den matchen med en liten rapport samt självklart truppen.