"Tårtan" om vårsäsongen

28 JUL 2014 14:54
Tårtan om vårsäsongen, träningsveckan och träningsmatchen mot Bollnäs.
  • Skapad: 28 JUL 2014 14:54

14243424371_d9360a8f4f_o

Jerry och Tord diskuterar inför match

Tord "Tårtan" Eriksson om vårsäsongen

Det har varit roligt att vara tillbaks som ledare igen och något som glädjer mig är att det är många som tycker det är roligt med fotbollen i Årsunda.
Min känsla är att vi bra attityder i och runt lagen. Bra uppslutning kring träningarna.
Känns som vi har en proffsighet i vår hela organisation runt fotbollen i Årsunda IF.

Det som slår an mest på mig är vårt publiksnitt (278st) på 4 hemmamatcher. Vi har 6 hemmamatcher till hösten. Det är coolt!

Sportsligt så är det bara att njuta av detta resultat : 9 vinster 1 oavgjord och 1 förlust målkvot +37 49-12 28 poäng. Med ett målsnitt framåt på över 4 mål per match så måste det vara roligt att gå och titta på våra matcher. Och vi snittar på 1 insläppt per match. Bra försvarspel gör oss bra framåt också.

Det är 27st spelare som har fått chansen att visa upp sig i vårt A-lag under våren. Varav 5st är från vårt pojklag 99. Dessutom har 8st till fått visa upp sina bollkonster i vårt U-lag. Tycker vi har haft ett bra samarbete med ledarna i P99.

Intensiva träningar inför höstsäsongen

Förra veckan var det slut på semestern för herrlaget då man satte igång med två veckor med utökat antal träningar. Onsdagen inleddes med konditionstest i intensiv värme, där resultatet inte var där man hoppades vara. Mycket konditionsträning och spel fortsatte under veckan som avslutades med en träningsmatch mot Bollnäs GIF FF.

Träningsmatchen

Bollnäs stod som motståndare i vår första träningsmatch våras, där vi då fick storstryk med 6-0. Bollnäs har sedan dess gått som tåget i Hälsingefyran och leder överlägset med 7 poäng före tvåan. Matchen spelades på ett mycket hett Jernvallen och Årsunda var klart bäst i första halvlek och ledde då mycket rättvist med 2-0. Bollnäs kom dock tillbaka och var det bättre laget i andra och fick felaktigt ett ledningsmål bortdömt för offside. Sett till hela matchen var 2-2 dock ett rättvist resultat.