Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Tankar och funderingar kring säsongen 2014

17 OKT 2014 11:00
Nu när allt är klart med serieseger och uppgång till div 3 så kan vi titta på hur har säsongen varit. Blev det som vi trodde/ville?
  • Skapad: 17 OKT 2014 11:00

huddle

Tord & Jerry

Vad hade vi för MÅL. Att vara bland de tre bästa sa Jerry men jag själv stack ut lite till på upptaktsmötet med de övriga division fyra lagen och sa att vi gick för serieseger. Och vi fick rätt båda två. Däremot så trodde vi att vi inte skulle få några problem med att ha två lag på gång men där fick vi fel. Utan den stora hjälpen från 99:laget så hade det inte gått. Och de har gjort det bra varje gång de varit med.

Vi kommer när vi stänger denna säsong att ha gjort 94 st träningar. Vi kan också nämna att vi har använt oss av 30 spelare i vårt A-lags matchande under året. Stämningen i truppen har varit bra under hela året med mycket skratt från framförallt Jerry och under försäsongen stod Damsö också för många skrattsalvor. Det har varit ett gott gäng att samarbeta med.

Jag sa inför att jag tackade ja till detta förtroende uppdrag som lagledare att en av anledningarna till att jag tackade ja var vårt pojklag 99:orna. Och dem har jag fått följt på lite närmare håll genom både A-lags och utvecklingslagspel. Och de har gjort det riktigt bra tycker att de har utvecklats under året. Så med dem med oss upp i seriesammanhang så ser det bra ut för deras utvecklingskurva och för fotbollsföreningen Årsunda IF.

Vår nestor Arne med 40 år som materialförvaltare har som vanligt muntra upp oss övriga genom att alltid vara glad. Han ser alltid till att vi har med oss alla grejer som vi behöver till matcherna och bollarna är alltid bra pumpade på träningarna.

Vi sänder också stora tankar till våra sponsorer under året och hoppas på en lika stor om inte större inkomst till nästa säsong. STORT TACK.

Sist men inte minst, vår 12:e man publiken. Ja vad ska man säga när vi hamnar på ett snitt på nästan 250 st på våra hemmamatcher. Och de dessutom alltid är flest också på våra bortamatcher. Det är bara att buga för er. Och vi minns framför allt bengalerna på hemmamatchen mot Huge. Den officiella siffran sa 413 st men de som var där sa att den var fel det var närmare 500. TACK

Det var våra tankar efter säsongen 2014, nu börjar våra tankar mest handla om 2015 års utmaning genom uppgången till div 3. Det kommer att kräva en ännu bättre fotboll från vår sida men det ska vi försöka att få till. Och då behöver vi förstås allt stöd vi kan få från både sponsorer och publikum.

Tord/Jerry

Tankar från sportkommitén

När vi började diskutera hur vi ville att 2014 skulle bli, så var vår ”prio ett” att kunna ha träningar med hög kvalitet och med många deltagare. När man nu tittar i backspegeln på hur året har varit, så har vi verkligen lyckats med det. Det är flera gånger man har stått på IP leende och tittat på ett pass med mer än 15 spelare och där intensitet och kvalitet verkligen har varit på topp.

Sportkommitén

Vad händer nu?

Vi har redan gjort en genomgång av ökade kostnader och bedömt att vi skall klara dessa på ett bra sätt. I och med att vi redan har klart med tränartrion och Arne som materialförvaltare så är det nu truppens sammansättning vi riktar in oss på. Det finns några saker i det arbetet som är viktiga för oss. Först och främst är det viktigt att vi kan behålla så många som möjligt från den trupp vi har idag, men vi måste också se oss om efter nya spelare. I den långsiktiga plan som vi sjösatte förra året så sa vi att vi skall söka efter unga lovande spelare som vill träna och utvecklas. Vi ser också gärna att potentiella nyförvärv känner varandra och om de dessutom har en koppling till Årsunda och vårt lag så är det en bonus. Denna plan gäller fortfarande och för oss är det viktigt att fylla på med spelare så att vi kan ha ett väl fungerande A- och B-lag.

Sponsorer är också en viktig bit. Där har vi en marknadsgrupp som gjort ett bra arbete under 2014 och där det nu gäller att gå igenom vad som kan göras ännu bättre inför nästa säsong. Att vi spelar i div 3 innebär ju att vi kommer att synas mer, vilket förhoppningsvis leder till att vi kan hitta intressanta win/win lösningar med våra sponsorer.

Vi tänker också på våra supportrar. De har varit helt fantastiska i år. Vad kan vi göra kring matcharrangemang och rapportering för att de skall få ännu mer ut av att heja på de blågula krigarna.

Så även om det verkar lugnt på ytan, så pågår det febril verksamhet för att göra 2015 till ett lika bra fotbollsår som 2014.

Vi återkommer när det finns mera att kommunicera.