Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Storseger för B-laget, frågor till Jonas Garcia och truppen mot Korsnäs IF FK

14 JUN 2015 19:40
Lite uppdateringar från dagens B-lags match. Några frågor till Jonas Garcia Persson inför matchen mot Korsnäs och så klart truppen.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2015 20:32

B-laget vann förkrossande med 5-0 mot Hofors AIF 2.

Det måste vara yngsta laget i sexan som stod på hemmalagets sida inför matchen mot Hofors idag. Medelåder på 16,5 och då räkar vi alla 99or att de fyllt 16. Hofors började bra och det såg ut som de skulle kunna bli lite för tunga för oss, men efter kvarten så tar Årsunda över helt och hållet och radar upp målchanser. Efter 3 i ramen så sitter till slut det första målet och innan matchen är slut står det hela 5-0. Bäst i ÅIF är hela laget som spelar säsongens bästa match. I Hofors en frustrerad Yaya (som är på tok för bra för division 6).

Målen: Mikael Mannkvist 3, Albin Bjelkendahl Haaranen, Elias Gärdh

Frågor till Jonas Garcia Persson inför matchen mot Korsnäs.

Med en inledning på division tre som varit tuffare än vad vi kanske hade förväntat oss, vad anser du är den största skillnaden mellan oss och de andra lagen vi mött?

De har mer killer instinkt i sina avslut. Sen har de mer självförtroende och vågar spela boll. Det är väl stora skillnaden.

Vi har varit i ett läge med skador på många spelare och ännu mörkare nu med alla tre målvakterna skadade. Sedan ett tag är samarbetet med SIF på plats. Vad betyder det när det kommer in fem helt nya i truppen?

Ja det är olyckligt med alla skador. Men vissa är väl tillbaka till hösten. SIF-grabbarna är proffsiga när de är med. Där beror det mest på hur SIF A-lag ställer upp i den senaste matchen vilka vi får. Samarbetet är viktigt för oss för det är vad vi behöver just nu. SIF grabbarna jobbar hårt och är ödmjuka, deras ambition är att spela div två och då kan just vi vara ett bra sätt att få matchträning. Samarbetet funkar bra och alla inblandade vet vad som gäller.

Nu väntar Korsnäs i morgon, vad vet du på förhand om motståndet?

Det är ett bra div 3 lag. Som kan spela på olika sätt. De har en vass målskytt i Glenn Edman nr 11. Sen tror jag vår ledarstab har en del info om Korsnäs.

Truppen mot Korsnäs IF FK

Omar Abdi