Seger med 8-0 mot Jädraås AIK.

13 APR 2014 21:17
Årsunda är vidare från DM-gruppspelet efter att besegrat Jädraås AIK på Jernvallen.
  • Skapad: 13 APR 2014 21:17

elias_gardh
Elias Gärdh, A-lags debut i en tävlingsmatch

Massivt spelövertag från Årsundas sida när Jädraås besegrades. Nu väntar öppen lottning mot övriga gruppsegrare. Vidrare från de andra grupperna är: (Förutsätter att tabellerna på GFF stämmer)

Kungsgårdens SK

Ockelbo IK

Hedesunda IF

Valbo FF

Brynäs IF FK

IK Huge

Sandvikens IF (direktkvalificerade)

Tränare Jerry Haaranen är nöjd med insatsen men påpekar att motståndet var osedvanligt svagt. Två killar från P15 var med i laguppställningen idag. Wille Haaranen spelade från start och fick göra ett mål (4-0) i första halvlek. Elias Gärdh fick även han känna på att spela när han kom in tidigt i andra halvlek.

Bilder från matchen

Öppna bildspel med bilder från matchen

Händelserapportering från matchen

Händelser från matchen. Text: Carl-Ewert Ohlsson.

Laguppställning Årsunda

Målvakt Glenn Hadin, fyrbackslinje Stefan Persson, Andreas Ekberg, David Hedin Örtenhag, Niklas Lindkvist, inre mittfält, Mattias Enholm, Daniel Bernhardsson, Andreas Svensson, yttre mittfält William Haaranen, Carl-Henrik Ohlsson, ensam toppforward Fredrik Carlström. Avbytare: Niklas Carlström, Filip Johannesson, Tomas Damsö, Mikael Mannkvist, Elias Gärdh.

1:a halvlek:

1:a Årsunda vänsterhörna efter skott Fredrik, hörnan helt misslyckad.

3:e Andreas drar sin, Carl-Henrik drar sin i straffområde vänster, inspel framför Jädraås mv, ingen aggressivitet i Åif topp.

6:e Andreas nickar utanför från läge vid straffpunkten.

7:e Andreas drar till vid straffområdeslinjen utanför.

9:e Mattias frispark från 15 meter utanför straffområdet ovanför mv som får upp händerna sent.

10:e Jädraås får till ett avslut sedan först Stefan, sedan Andreas E missat i uppspelsfasen.

11:e Mattias avslutar ovanför från mitt i straffområdet.

17:e Stefan avslutar på helvolley från fem meter ovanför ribban.

19:e Andreas S frispark från metern utanför straffområdet rakt in i muren, retur till vänsterhörna som utvecklas till dubbelhörna, ramlar ned på Daniels fot och över ribban.

26:e Carl-Henrik avslut från 25 meter mot mv högerstolpe.

27: e Andreas S av, Mikael M in.

29:e självmål av Jädraås mittback själv tillsammans med andra mb och mv!!! 1-0.

32:a Jädraås frispark från 30 meter, ovansida av ribban.

35:e Stefan Person lång rak boll från egen planhalva till Fredrik i straffområde, löper in i situationen och försöker nicka över utrusande mv. Mv missar och träffar Fredrik.

Straff. Daniel målar en meter upp, en dm innanför mv v-stolpe. 2-0.

38:e Åif vänsterhörna.

39:e Mattias vrickar sig loss, avslut mot mv vid straffområdeslinjen.

42:a inspel från högerkanten av Stefan till Mikael som fritt möter mitt i straffområdet och bredsidar in bollen. 3-0.

43:e Fredrik frispelar William en meter från mållinjen till höger som stöter in bollen i fritt läge. 4-0.

Halvtid 4-0. Bollinnehav 85-15. Mycket går genom Daniel. Lugnt i försvaret som leds av David. Bättre fart i passningsspelet och målen fortsätter komma i högre takt.

2:a halvlek.

47:e William högerinlägg som nickas av Fredrik.

48:e Niklas frispelar Mikael till friläge mitt i straffområdet men tappar bort bollen.

52:a Stefan frispelar Mikael i straffområdet från egen planhalva, touchar utanför.

53:e Åif frispark fem meter utanför straffområdet, Mattias får igenom bollen efter marken mitt i målet på mv.

60:e William skott efter marken som mv tippar till hörna. På hörnan från höger nickar Anderas E in bollen. 5-0.

60:e byten Åif ut Stefan, Andreas E, Fredrik, in Tomas D (hb), Elias G (mb), Niklas C (inre mf). Därmed kliver Mattias upp som ensam forward.

66:e MikEl en tåfjutt från mitt i straffområdet på mv,

67:e Niklas C fritt läge två meter från mv höger stolpe,

68:e Carl-Henrik spelar snett bakåt till Niklas C som prickar in bollen från straffpunkten. 6-0.

77:e Daniel spelar in från höger till Carl-Henrik som språngnickar in i mål mot mv höger stolpe. 7-0.

78:e Jädraås bjuds på sin första målchans, Glenn räddar.

78:e Mikael träffar snett i friläge.

80:e William frispelar Mattias som bredsidar utanför från fem meter.

81:a Daniel nickar in bollen, dock i offsideläge.

82:a William frispelar Carl-Henrik som bredsidar på mv.

85:e Åif höger hörna,

86:e Mattias frispelar Mikael mitt i straffområdet, skjuter utanför.

88:e Mattias E vrickar sig loss och lättar in bollen. 8-0.

89:e Mattias ensam i målområdet, back räddar med händerna. Straff, Daniel skjuter en svag straff som mv enkelt räddar.

Samma ledande spelare som i första halvlek. Plus Mikael som kommer fram mycket men som också bränner mycket av sina möjligheter. Minst lika stort bollinnehav.

Målen: 1-0 självmål, 2-0 Daniel (straff), 3-0 Mikael, 4-0 William, 5-0 Andreas E, 6-0 Niklas C, 7-0 Carl-Henrik, 8-0 Mattias. Vidare i slutspelet i DM. Lottning till kvartsfinal sker under veckan. Kvartsfinalspel i slutet av april.