Seger i herrarnas sista match för säsongen

05 OKT 2014 17:46
Målkalas när Årsunda tog emot Korsnäs BK hemma på IP. Slutresultatet kunde skrivas till 13-0 (6-0).
  • Skapad: 05 OKT 2014 17:46

Bilder från matchen

Hela säsongens bilder, A-laget

Matchbloggen - Carl-Ewert Ohlsson

Grande finale. Denna gång i jublandes tecken. Serien har ju varit avgjord sedan förra omgången. Blå-gult åter i division tre. Eftermiddagens och säsongens sista match på Årsunda Neu Camp. Inleddes med att Elis Bergströms minne överlämnades till William Haaranen, Elias Gärdh, Jonathan Åsberg, Felix Friman, Emil Hodin.

Laget: Glenn Hadin (målvakt), Niklas Lindkvist, Marcus Larsson, Elias Gärdh, Andreas Ekberg (fyrbackslinje), Carl-Henrik Ohlsson, Daniel Bernhardsson, Andreas Svensson (inre mittfält), Stefan Persson, William Haaranen, (yttre mittfält), Filip Johannesson (forward). Avbytare: Jonas Lånström, Jesper Kujampää, Emil Hodin, Mikael Mannkvist, Fredrick Carlström. Domare: Magnus Unden, assisterad av Conny Carlsson, Pontus Carlsson. Inför 104 åskådare.

Första halvlek

1-0, (2:a) William Haaranen, efter det Stefan Persson vunnit löpbollen efter högerkanten och spelat snett bakåt till en helt fristående målskytt som bredsidade in ledningsmålet.
5:e, William går runt sin ytterback och serverar Anders S som dock pangar bollen högt över.
6:e, Filip avlossar kanonen från utanför straffområdet. Målvakten parerar skottet mot bröstet och ut till framstormande Andreas som dock inte lyckas överlista burväktaren.
11:e, Åif högerhörna
13:e, Filip löper ned efter vänsterkanten, skottet i burgaveln
15:e, Korsnäs tråcklar sig igenom Åif vänsterförsvar och skapar ett tillbud
16:e, Daniel frispelad centralt av Niklas men skottet touchas över av målvakten.
16:e, Åif vänsterhörna
18:e, Åif högerhörna
19:e, Åif högerhörna
2-0, 22:a, Filip löper fram på Niklas högerinlägg och knoppar bollen in från fem meter
25:e, Filip löper fram mot målvakten på Carl-Henriks längre boll men avslutet på liggande målvakt
26:e, William fri med målvakten på längre boll från Daniel, tappar lite fokus i avslutande läge
3-0, 27:e, Andreas Svensson frispelas på direktskarv av Carl-Henrik, Andreas flippar bollen över utrusande målvakt
4-0, 30:e, Andreas Svensson dyker upp centralt och föser in bollen efter underbart förspel av Stefan
30:e, William Haaranen ut, Fredrick Carlström in, Filip ut till vänster, Fredrick tar topprollen
32:a, Åif vänsterhörna
5-0, 32:a, Daniel Bernhardsson går upp och nickar in bollen från bortre stolpen på Filips precisa hörna
36:e, Andreas Ekbergs diagonalboll går framför fötterna på Stefan som inte lyckas få till det
38:e, varning Marcus Larsson
41:a, Åif vänsterhörna
42:a, Filip frispelas på längre boll av Carl-Henrik men målvakten räddar till hörna
42:a, Åif vänsterhörna
43:e, Åif vänsterhörna, utvecklas till straff och varning Korsnäs kille
straffskytt Daniel Bernhardsson till höger, paradräddar av målvakten, men straffen går om då en Korsnäs spelare gått in för tidigt i straffområdet. Varning Korsnäs spelare
6-0, 45:e, Daniel Bernhardsson, straffskytt, tår få efter marken till höger
45:e, Andreas frispelas av Filip men lyckas inte i avslutet
Halvtid: riktigt småtrevligt spel i en match som egentligen inget betyder. 6-0 låter mycket men var otaliga chanser som också brändes.
Flyttfåglarna drog söderut. Arne vandrar ut för andra halvlek.

2a halvlek

47:e, inlägg från höger som Fredrick möter tufft på huvudet men utanför
7-0, 49:e, Filip Johannesson drar till från 35 meter i vänsterposition. Bollen borrar sig in i bortre krysset. Ett av årets absoluta toppmål.
8-0, 51:a, Andreas Svensson möter tufft upp mitt i straffområdet på Stefans precisa inspel.
57:e, Filips frispark från höger knoppas utanför av Fredrick
62:a, Niklas fläker sig men får bollen strax utanför, framrullad av Daniel
62:a, Stefan Persson av, Mikael Mannkvist in, rakt byte, Niklas Lindkvist ut, Jpnas Lånström in, rakt byte, Elias Gärdh ut, Lars Hodin in, Lars toppforward tillsammans med Fredrick, laget övergår till trebacks linje
64:e, Filips långskott tippas ut av målvakten
64:e, Åif högerhörna
9-0, 65:e, Fredrick Carlström nickar distinkt in Filips högerinlägg
68:e, Korsnäs borde ha tryckt in bollen innan Glenn plockade till sig den
68:e, Filip trycker till från höger, Fredrick hade klippt tånaglarna så han nådde inte riktigt fram.
70:e, Arne Uppman kammar sig, inför fotograferingen
71:a, Andreas S trycker till ovanför ribban
74:e, Åif vänsterhörna
75:e, Andreas S pangar på över
75:e, Carl-Henrik ut, Jesper Kujampää in, rakt byte
77:e, Åif högerhörna
78:e, Åif vänsterhörna
80:e, Mikael M stormar fram på vänsterkant men rakt på kastande målvakt. Frispelad på en diagonalboll från Filip.
10-0, 83:e, Fredrick trycker in två siffrigt efter förspel Filip & Lars.
84:e, Korsnäs avslutet i Glenns högra stolpe och ut
11-0, 85:e, Daniel Bernhardsson dyker upp på bortre stolpen efter inspel Andreas S.
87:e, Filip provar på helvolley men inte den där riktiga Fille-träffen a la dunder
87:e, Arne Uppman börjar tro på seger
12-0, 88:e, Fredrick Carlström trycker in den tredje returen
90:e, Åif högerhörna
13-0, 90:e, Daniel Bernhardsson nickar till från bortre stolpen

Gestriklands Fotbollsförbund på plats och överlämnar plaketter och bevis till föreningen för seriesegern och avancemanget till trean. Mottogs av lagets lagkapten, Daniel Bernhardsson. Nästa års plaketter överlämnas därmed av Svenska Fotbollsförbundet. Som det anstår till treans seriesegrare.
Blicken framåt med förhoppning att antingen Hofors eller Järbo tar den plats som ännu ej fördelats.

Stora tack till samtliga i laget, dess ledare, sportkommitten, styrelsen samt givetvis även det härliga publikstödet. Och Lars Friman som biträtt så stort genom att skapa engagemanget över hemsidan. Färgen är blå och gul.