Seger i genrepet för herrarna

21 APR 2014 16:39
Seger med 5-2 när herrarna slog Skutskär i sista träningsmatchen innan säsongsstaten.
  • Skapad: 21 APR 2014 16:39

match

Bilder från matchen

Uppskattningsvis 50-75 personer hade tagit sig till Årsunda IP för att se herrlaget spela sin sista träningsmatch innan säsongen drar igång. Med tränare Jerry Haaranen på semester, så var det istället Tord Tårtan Eriksson som ledde laget från sidan. Redan efter uppvärmingen fick Andreas Ekberg åka till sjukhuset för att sy en sprucken läpp.

Årsunda vann matchen relativt lätt och bjöd stundtals på mycket fint spel. Laget måste dock jobba med sin attityd gentemot domarna. Det kommer kosta oss dyrt under säsongen om vi ska diskutera efter varje avblåsning.

P15 har i dag varit nere i Norrtälje och mött ärkerivalen Lohärad. Den matchen slutade med förlust 4-1.

Nu väntar säsongspremiären på Fredag och den spelas hemma mot Hedesunda. Då hoppas vi på många i publiken, solsken och underhållande fotboll.

Händelserapportering från Carl-Ewert

Vänskapsmatch: Årsunda (div 4) vs Skutskär (div 5), 5-2 (3-1)
Laget: Glenn Hadin (mv). Fyrbackslinje Tomas Damsö, Markus Larsson, David Hedin Örtenhag, Niklas Lindkvist. Inre mf Andreas Svensson, Daniel Bernhardsson, Niklas Carlström. Yttre mittfältare Martin Mannkvist, Stefan Persson. Ensam forward Fredrik Carlström. Avbytare: Jonas Lånström, Johan Hedin, Henrik Forsberg, Andreas Ekberg.

Skutskär skapade en farlig möjlighet i 5:e minuten efter en högerhörna.

Årsundas första hörna i minut 11:a. Mycket avvaktande inledning.
16:e. 1-0, Martin kapas i mitten på offensiv planhalva. Domaren visar spelsinne och släpper spelet. Flera spelare blir avvaktande och Fredrik utnyttjar situationen. Vrickar sig förbi deras mittback och placerar lugnt in bollen med en bredsida.

18:e Andreas trycker sig fram i läge, skottet stöts ut av mv till Fredrik, dock i offsideläge. 1-1.

20:e, lång diagonalare hittar fram till en djupledslöpande Skutskärsforward, bakom Åif backlinje. Placerar enkelt in bollen i Glenns högra markkryss.

23:e Stefan smeker fram en smörboll från neutralt läge till upplöpande Niklas i v-position.

24:e ny smörpassning från Stefan till Andreas som trycker in bollen. Bedömdes dock som ojuste.

30:e första varningen, till Skutskär, fällning av Daniel.

34:e ÅIF höger hörna. Daniel nick över.

40:e 2-1, Andreas trycker in bollen från metern från mållinjen. Efter skott Stefan. Ett mönsteranfall med flera inblandade, bl a Fredrik.

43:e 3-1, Stefan nickar in en frispark från höger.

44:e Varning på Skutskärs målvakt, hands strax utanför strafflinjen. Andreas dunkar på rakt i muren, dunkar vidare returen och avslutar med att vräka på med en tåfjutt i ribbans överkant.

Halvtid.
48:e 4-1, Stefan stöter fram på toppad djupledsboll från Andreas.

55:e 5-1, Daniel går upp långt i skyn och skarvnickar in Niklas långa frispark.

60:e Tomas ut, Jonas Lånström in.

63:e Niklas C ut, Johan Hedin in.

64:e tryck i skott från utanför straffområdet av Stefan, mv parerar ut till Fredrik som dunkar över.

75:e Martin ut, Henrik in.

85:e Stefan varning, låter inte bollen ligga.

90:e 5-2, Skutskär löper igenom i friläge på ÅIF vänsterkant, Glenn jätteräddning, tar även returen men tredje försöket smäller in i nättaket.

Slutresultat 5 - 2.

Sammanfattning: Bra genrep. Soligt runt den mycket ojämna och stenhårda gräsrektangeln. Svårspelat. Första 45 hängde nordupplänningarna med väl vad gäller bollinnehav. Men saknade hemmalagets tyngd. Efter pausdrickat tog blå/gult över helt. Backlinjen gjorde sitt, i de flesta fall lugnt och förtroendeingivande. Trycket stod hemmalagets mittfält för. Fick Skutskär att kippa efter andan. Speciellt tryck satte Andreas Svensson med sin fullständiga aggressivitet. Daniel Bernhardssons bästa insats efter återkomst. Håller samman, lugnt och med eftertanke. Även lugnt och samlat från hemma bänken. Fullt sysselsatt Lars Friman som ivrigt fotade till kommande programblad. Blixt och dunder.
Målen: 1-0 Fredrik Carlström, 2-1 Andreas Svensson, 3-1 Stefan Persson, 4-1 Stefan Persson, 5-1 Daniel Bernhardsson