P99 på cup i Roslagen

02 DEC 2013 14:17
Under den gångna helgen var klubbens 14-åringar på ett cupäventyr till Rimbo i Uppland.
  • Skapad: 02 DEC 2013 14:17

loharadindoorcup

Cup:en arrangerades av vårt ”kompislag” Lohärad som vi nu träffat på ett antal gånger och som varje år deltar i vår egen höstcup på Årsunda IP.

Det var innefotboll i gympasal som gällde, med 4 utespelare + målvakt och det var första gången denna säsong som vi provar på det.

Äventyret startade tidigt lördag morgon med avfärd från Årsunda IP och upphämtning vid Göransson arena. Nästan alla hämtades upp. I Gävle konstaterades det att en av spelarna inte var med och en bil fick vända hem igen och hämta honom.

Gruppspel:

Bollstanäs SK-Årsunda IF 6-2

Vi blev tagna på sängen i första matchen. Kombinationen av att vi inte riktigt vaknat och att vi inte tränat/spelat inomhus, kombinerat med en tokig taktik gjorde att vi blev helt överkörda av Bollstanäs, som var ett riktigt vasst lag. De gulgröna killarna från Stockholm blev senare under dagen också segrare av hela cup:en.

Årsunda IF-Lohärads IF 1-3

I andra matchen mötte vi arrangörsklubben Lohärad. Vi vet att de är riktigt duktiga och det blev en tuff match där de tog ledningen nästan direkt. Vi var dock betydligt bättre än i första matchen och den lilla förändringen av taktik visade sig också falla väl ut. Vi hade 1-1 långt in i matchen och kände att vi var med och krigade på ett bra sätt.

Nortulls SK Gul-Årsunda IF 1-2

Tredjematchen skulle avgöra kampen om 3:e, 4:e platsen i gruppen. Nortull hade också förlorat sina båda första matcher. Vi hade en riktigt bra inställning från början och killarna följde taktiken på ett mycket bra sätt. Det kändes som vi kunde kontrollera matchen på ett bra sätt och det var egentligen bara i de sista minutrarna, efter att Nortull lyckats reducera till 1-2 som det var lite nervöst. Vinst med 2-1 och därmed 3:e plats i gruppen och spel om 5-6 plats i slutspelet.

Slutspel

Årsunda IF-Norrtulls SK Svart 1-0

Återigen stod ett lag från Nortulls SK för motståndet. Denna match blev något av ett ställningskrig med färre bra målchanser än tidigare matcher under dagen. Vi följde vår ”gameplan” på ett bra sätt under den första delen av matchen och lyckades också knöka in ett mål bakom de svart-gula Stockholmskillarna. I slutet av matchen syntes det att krafterna började tryta och det var många som började titta väldigt mycket på bollen i stället för att ha koll på ”sin” spelare. Vi höll dock ut hela vägen och kunde avsluta dagen med en seger.

Vi kom på en slutlig 5:e plats i turneringen. Det märktes att vi inte var vana med inomhusspel, det blev bättre och bättre under dagen. Det här var en riktigt bra uppladdning för kommande helgs SM-kval i innefotboll.

Stort tack till Lohärad för ett bra arrangemang och till de föräldrar som hjälpte till med skjutsen och hejandet på läktaren.

Skribent: Mathias Gärdh