P14 tog silver i Pokalcupen

24 OKT 2013 12:07
Som en avslutning på 2013 års säsong så har Årsunda IF P14 spelat Pokalcupen på Stadshagens IP i Stockholm.
  • Skapad: 24 OKT 2013 12:07

Som en avslutning på 2013 års säsong så har vi spelat Pokalcupen på Stadshagens IP i Stockholm 19-20:e oktober. 16 lag deltog. Alla lag(förutom oss och Lohärad som kommer från Norrtälje) kom från Stockholmsområdet.

Under lördagen var det gruppspel.

Match 1 Huddinge: Vi var beredda på att slå ur underläge i denna match, alltid stor respekt för Stockholmslag, men det visade sig att vi kunde hålla spelet uppe på ett riktigt bra sätt. Vi tryckte på mest hela tiden, men lyckades inte trycka in något mål, Slutresultat 0-0 och det kändes nästan som en förlust.

Match 2 Norrtull SK: Nortull mötte vi hemma förra helgen i vår höstcup. Då vann vi med 3-0, men de hade ett vassare lag nu. Ungefär samma matchbild som mot Huddinge, vi tryckte på och de försvarade sig. En boll upp i vårt straffområde, en snabb och snygg vändning och helt plötsligt låg vi under med 1-0. Wille H lyckades dock kvittera och vi var ytterst nära att trycka in ett till mål men den gick insidan av stolpen och ut. Slutresultat 1-1.

Match 3 Reymersholms IK: Förutsättningarna inför sista matchen var att vi måste vinna för att gå till A-slustpel. Reymersholm hade förlorat sina båda tidigare matcher och vi hade ett rejält spelövertag utan att kunna trycka in bollen. Frälsaren blev Jesper Kujanpää som tryckte in ett distinkt långskott i burgaveln i slutet av matchen. Slutresultat 1-0. Vi blev grupptvåa och klara för söndagens A-slutspel. Känslan var väl att vi, utan att egentligen presterat på topp, spelat ett tillräckligt bra spel för att vara värda en plats i slutspelet.

Vi hade hyrt Nortulls SK klubblokal som sovplats under lördagnatten och dit begav vi oss nu för att pumpa madrasser och förbereda vilan. Vi klarade också av att besöka en riktigt fin pizzeria med hela laget. Priserna var rätt höga, men när David lyckades förhandla fram 10% rabatt så högg vi direkt. Vissa i laget var dock lite tveksamma inför faktumet att kebab bytts mot parmaskinka och ruccola på flera av sorterna. Alla var dock efteråt överens om att pizzorna höll mycket hög kvalitet.

Söndag A-slutspel:

Kvartsfinal: Brommapojkarna 8: Vi har under åren mött flera BP lag och de är alltid duktiga, så även detta lag. Trenden från dagen innan höll i sig även här. Vi gör en riktigt bra prestation och för matchen. Vi skapar en hel del chanser och lyckas trycka in den på en hörna, målskytt Hugo Landin, vårt nyförvärv från Dalarna. Vi fortsätter sen att spela bra, men BP hade en vass måltjuv som lyckades knoppa in en hörna, 1-1 slutresultat och straffavgörande. Vi sätter alla straffar utom en, vinner och går vidare till semi. Vi tyckte verkligen att vi var värda det efter matchprestationen, men i ett straffavgörande kan ju allt hända.

Semifinal, Karlbergs BK: Karlberg var ett bra lag och vi var tillbakatryckta under matchen, De får ett relativt tidigt ledningsmål och det känns som att vi kämpar i motvind. Då kommer Albin B och säger: "kasta in Hugo, jag är för trött för att fortsätta spela" Sagt och gjort, vi kastar in Hugo, efter ett tag kommer det en halvdassig retur ut utanför straffområdet, Hugo klipper till och den sitter i nättaket. Även om vi inte var värda det i just den matchen så känns det riktigt skönt. Vi håller ut till slutsignalen och det blir straffar igen. Även här är vi kallast och går till FINAAAAAAL!.

Final Södertälje FK: Södertälje var turneringens bästa lag, de hade inte släppt in ett mål före finalen och efter att vi sett semifinalen mellan dem och AIK så kändes det som att vi skulle få inrikta oss på försvarsspel. Icke sa Nicke, våra killar spelar ett jättebra försvarsspel och när vi får chans att anfalla gör vi det sylvasst. William Haaranen dunkar in 1-0 och man ser att Södertäljespelarna blir tveksamma. Vi har sen chanser att göra ytterligare ett mål men lyckas inte fullt ut. I halvtid leder vi 1-0. Södertälje vaskar då om i sina formationer och går ner på en trebackslinje för att kunna kvittera i andra halvlek. De trycker in 3 mål relativt snabbt, men Carlos Valencia reducerar till 2-3 med 10 min. kvar. De sista minuterna väljer vi att flytta upp spelare för att försöka trycka in en kvittering, men Södertälje får då kontringschanser och gör både 4-2 och 5-2 under de sista minuterna.

Slutresultat 2-5, och en massa bedrövade Årsundakillar liggande på gräsmattan bredvid de firande Södertäljespelarna. Vi föll dock med flaggan i topp. Våra killar spelade tidvis riktigt bra fotboll mot bra motstånd. Som ledare blir man oerhört stolt över hur duktiga de är både på och utanför planen. Börjar redan längta till nästa år och många sköna cuper: Lo Indoor, Göranson cup och GOOOOTHIA!

Bilder från cupen

Laget firar