Överaskande seger för herrarna mot Strömsbergs IF

08 MAR 2015 13:51
Träningsmatch mot etablerade division 2 laget Strömsbergs IF där Årsundas försvarsspel och sylvassa omställningar lyckades till hundra procent. Årsunda vann matchen på ett mycket blåsigt Jernvallen med 2-1 (2-0)
  • Skapad: 08 MAR 2015 13:51

16752727725_e2893109bf_o

Nyförvärvet Omar Abdi

Bilder från matchen

Startade: Glenn Hadin, Andreas Ekberg, Jonas Garcia Persson, Daniel Bernhardsson, Niclas Lindqvist, Elias Gärdh, William Haaranen, Emil Hodin, Omar Abdi, Martin Andersson. Avbytare: Felix Friman, Henrik Pedersen, Christan Norrback Pedersen.

Årsunda mötte division 2 laget Strömsberg på ett mycket blåsigt Jernvallen. Årsunda ställer upp med ett decimerat gäng med flera på skadelistan och några bortresta gör att vi börjar matchen med 3 stycken 16-åringar på plan.

Årsunda i första halvlek med vinden i ryggen och var efter en lite trevande start vassast i sina avslut. Andreas Svensson började målskyttet och efter 23 minuter ökar Emil Hodin på till 2-0 med ett skott från långt avstånd. Strömsberg hade svårt att komma fram till några riktigt bra chanser mot ett välorganiserat hemmalag.

I andra halvlek får Strömsberg vinden i ryggen och äger mycket boll utan att prestera riktigt vassa avslut. Årsunda inriktar sig mest på försvar, men sticker upp med någon kontring.

I mitten av halvleken så reducerar Strömsberg och de har några bra chanser att kvittera, men de blågula krigarna lyckas freda målet och matchen slutar med en vinst för hemmalaget med 2-1. Hela backlinjen och Glenn i målet gör ett riktigt bra jobb och firma Svensson och Andersson såg sanslöst starka ut.

En toknöjd tränare "Jerry Haaranen" strålade som en sol efter matchen. Det är hela lagets hårda jobb som jag är nöjd med, och vi lyckades med vår strategi att stänga Strömsbergs ytor på ett mycker bra sätt.

Jonas 'Garcia' Persson om matchen

Att det var kul att se de unga killarna: Emil, Wille och Elias. De var duktiga och tog för sig. Annars att vi jobbade ödmjukt i försvarsspelet över hela banan i 90 min. Niklas Lindkvist var bäst för dagen! Önskar att vi kunde vårda vårt passningsspel bättre då vi väl får boll, men det kommer och vi är bara i Mars än. Vi har många nya spelare precis som Strömsberg har och detta var ett bra resultat för oss. Vi måste komma ihåg i sommar att inget kommer gratis för att vi vann mot ett div 2 lag på försäsongen.

Men vi spelare gav nog ledarstaben ett angenämt huvudbry inför kommande match. För det var många som var bra igår så nu är det bara ladda inför ny hård träningsvecka med match till helgen.

Emil Hodin om första målet för A-laget.

"Ekbergs kastade inkast till Svensson som passa till mig och jag tog emot bollen och sköt. - Det var en riktigt bra känsla att se den gå i."

Mer att läsa

På Strömsbergs hemsida skriver tränare Carlos Santis: "Jag vill börja med att säga att Årsunda vinner matchen helt rättvist. De genomför en mycket bra match och spelar efter sina egna medel. De skapar fler klara målchanser än oss och är sylvassa i sina kontringar matchen igenom."
Deras matchreferat och inför matchen kan läsas i sin helhet på Strömsbergs IF's hemsida

Nästa helg är det DM-match igen när Årsunda möter Gestrike Hammarby. Den matchen spelas på Jernvallen, Lördag 09.00