Oavgjort i toppmötet för herrlaget

19 AUG 2014 21:22
Årsunda som inför kvällen ledde division fyra tog emot trean Järbo IF. Oavgjort efter full tid. 0-0. En match där Järbo hade det bästa spelet men Årsunda hade de vassaste chanserna.
  • Skapad: 19 AUG 2014 21:22

14972787065_76e58eddcf_o

Filip Johannesson, Årsundas Eden Hazard med bollen

Bilder från matchen

Bra med publik trots att inte vädret bjöd till. 280 åskådare från Årsunda och Järbo hade tagit sig till Årsunda IP ikväll. Årsunda med Andreas Svensson och Andreas Andersson avstängda och oklart in i det sista om David Örtenhag och Carl-Henrik Ohlsson kunde vara med till matchen.

Laget Glenn Hadin (mv), Andreas Ekberg, Marcus Larsson, David Örtenhag Hedin, Niklas Lindkvist (fyrbackslinje), Anders Nygren, Daniel Bernhardsson, Mattias Enholm (inre mittfält), Stefan Persson, Filip Johannesson (yttre mittfältare), Fredrik Carlström (forward). Avbytare: Carl-Henrik Ohlsson, Elias Gärdh, William Haaranen, Jonas Lånström. Mikael Mannkvist. Domare Rambod Beigi, assisterad av Jakob Westerlund, Anders Bergman.

En match där det inte skapades så många vassa chanser. Järbo hade det mesta av bollinnehavet och var oftast kvickare. Man lyckades dock inte skapa speciellt många farliga chanser, utan det var Årsundas kontringar och inlägg i boxen som var närmast att leda till mål.

Järbos Robert Hillblom drog på sig sitt andra gula kort i andra halvlek och blev utvisad. Trots detta försökte Järbo gå framåt, vilket öppnade för ett jättelägen för både Johannesson och Enholm,

Matchen slutade 0-0, ett resultat som gynnar Årsunda i kampen mot Järbo för ett division tre avancemang. Huge ligger för närvarande två poäng efter Årsunda, men med en match mindre spelad.

Nästa match för Årsunda är på fredag klockan 18.30, hemma mot Hille IF 2. Järbo möter samtidigt Huge hemma på Järbo IP.

Händelserapporteringen från Carl-Ewert

1a halvlek

7:e, Järbos lagkapten Hampus Grip tvingas utgå efter att det dragit till i baklåret under längre löpning.

11:e, första försöket till avslut, Fredrik skott från straffområdeslinjen

12:e, Mattias och Filip drar sönder vänsterförsvaret. Mattias serverar Anders ett friläge men hans nick hamnar i ribban och ut.

20:e, Filip löper loss till vänster efter djupledsboll Mattias. Provar med skott i dålig vinkel istället för snett bakåt.

22:a, Järbo vänsterhörna. Räddas av Glenn till ny hörna

23:e, Järbo vänsterhörna. Frispark efter attack på Glenn

35:e, Järbo vänsterhörna. Frispark efter attack på Glenn

35:e, varning Järbos Robert Hillblom, sparkar bort bollen efter avblåsning

37:e, Åif första hörna, från höger. Utmynnar i Järbo kontring som bryts förstklassigt av Andreas till hörna

38:e, Järbo vänsterhörna

40:e, Filip frispark från 25 meter mot målvaktens högra kryss. Klassräddning med boxning över ribban till hörna

41:a, Åif vänsterhörna

43:e, rejäl schabbel i Åif vänsterförsvar ger skott hans till Järbo, skottet ändrar riktning men Glenn med på touchen.

45:e, Järbo frispark långt ned i Åif vänsterförsvar som nickas undan

45+2, Mattias varning

Halvtid 0-0. En match utan riktigt tempo. Kamp men inte mycket till kombinationer eller utmaningar. Mest kvalificerade chansen, Anders friläge med nick i ribban.

2a halvlek

53:e, halvlekens första avslut, långskott med kraft från Mattias, dock rakt på målvakten

55:e, Åif bolltapp framför eget straffområde som ger Järbo kvalificerat läge till höger, skott högt över

61:a, Filip fritt på volley i högerläge, öppet mål men bollen över

62:a, Åif vänsterhörna efter att målvakten tippat boll till hörna

65:e, Järbo vänsterhörna

68:e, Fredrik framrullad långt inne i straffområde till avslut själv mot målvakten. Passning Mattias. Fredrik trycker till ordentligt halvmetern över krysset.

69:e, utvisning Robert Hillblom efter att ha kapat Filip och fått sin andra varning.

78:e, Mattias gratisläge i Jif straffområde, men missar helt i offsideläge

87:e, Åif högerhörna. Vinner kampen och nätar men domarsignal för kroppskontakt.

Slutsignal 0-0 utan tillägg, trots skador. En andra halvlek med än sämre spelkvalitet. Men med kamp. Möjligen var det matchens stora betydelse som gjorde det hela så krampaktigt. Kändes trots allt som två tappade pinnar och inte en vunnen. Borde ha blivit nätrassel vid några tillfällen. 280 åskådare hade tagit sig till fotbollens Mekka denna kalla, mörka, regniga tisdagkväll. Division fyra Gästrikland går vidare i kampen mellan de tre.