Oavgjort i DM-mötet mot Hille IF

06 APR 2014 14:39
Årsunda IF ligger utmärkt till för att ta sig vidare i DM, efter att ha spelat 1-1 borta mot Hille IF
  • Skapad: 06 APR 2014 14:39

Öppna alla bilder från matchen i ett bildspel (Helt ostädat så det kommer vara väldigt skiljd kvatlitet på dessa bilder)

DM match Gästrikland den 6 april 2014. Träffen Gävle, Hille IF (division 3) mot Årsunda IF (division 4).

Händelsepportering av Carl-Ewert Ohlsson

Laguppställning Årsunda:

Målvakt Glenn Hadin, fyrbackslinje Tomas Damsö, Daniel Bernhardsson, David Örtenhag, Niklas Lindkvist. Mittfält, defensiv inre mf Niklas Carlström (ut 80:e), yttre mittfältare Filip Johannesson (ut 87:e), Stefan Persson, inre mf Andreas Svensson, Mattias Enholm. Ensam forward Fredrik Carlström (ut 90:e). Avbytare: Jonas Lånström, Johan Hedin (in 90:e), Carl-Henrik Ohlsson, Anders Nygren (in 80:e), Mikael Mannkvist (in 87:e).

1:a halvlek

4:e minuten Andreas Svensson över från strafflinjen.

6:e Fredrik Carlström utanför i friläge, frispelad av Stefan Persson.
1-0 till Hille. Glenn Hadin och David Örtenhag springer ihop och får till en hopstöt och bollen singlar in över dem in i mål.

14:e matchens första hörna, Hille en vänsterhörna.

17:e andra hörnan Hille högerhörna, skott utifrån som Glenn boxar i vänster kryss hörn.

Årsundas första hörna i 23:e. Mattias Enholm går runt på vänsterkanten och tvingar fram hörnan. Retur som Filip pangar in lågt ned i högerhörnet, från tio meter utanför straffområdet.

28:e, vackert instick av Mattias till Filip, missar dock i mottagningen på första touchen i straffområdet.

30:e Årsunda högerhörna efter djupledsboll av Filip Johannesson till Fredrik Karlström. Dubbelhörna.

33:e Hille inlägg från höger som med millimetrar passerar två fria Hille forwards. 35:e Stefan Persson felaktigt och mycket sent avvinkad i frilägeskontring efter vänsterkanten.

42:a Andreas Svensson ett försök till långskott, från 15 meter utanför straffområdet till vänster, bra träff, en meter utanför stolpen.

44:e Hille anfall avslutas halvmeter utanför Glenns högra stolpe.

45:e Årsunda höger hörna. Dubbelhörna.

46:e, Niklas Karlström rullar fram Andreas Svensson till friläge, rullar bollen utanför mv högra stolpe.

Halvtid: 1-1. En match där Hilles mycket unga uppställning bjuder bra motstånd och rullar boll. Årsundas dominanter har varit Andreas Svensson och David Örtenhag. Glimtat till har också Filip Johannesson gjort.

2:a halvlek

2:a Halvlek startar, inga byten.

50:e Årsunda rullar sig fram till ett avslut efter mycket grant kombinationsspel. Varning Hille efter fällning av Andreas.

55:e offensiv nick av Stefan, djupledsboll Filip.

52:a Andreas dunkar på utanför, djupled från Filip. Varning Andreas, jagar tillbaka och fäller Hilleanfallare på högerkanten. Efterföljande frispark i minut 60 går över till avslut i Årsundas vänstra straffområde. Glenn snabbt nere och reflexräddar. Dessutom returen, som dock avvinkas för offside.

70:e Filip testar med en rejäl slägga mitt i Hille dominansen.

72:a rejält Hilleavslut som Glenn tufft kliver in och avstyr.

77:e, Hille frispark som får ramla ned i Årsunda försvaret.

80:e Årsundas första byte. Niklas Carlström ut, Anders Nygren in.

83:e varning Mattias, protest.

84:e halvlekens första hörna, Årsundas högerhörna sedan Stefan spelar fram Anders till avslut som blockades bort.

87:e Filip Johannesson av, Mikael Mannkvist in.

89:e inlägg Stefan Persson som toucher ut till intet. Fredrik Carlström ut, Johan Hedin in.

90:e Hille höger hörna som blockas bort och därefter går signalen för full tid från domaren Mattias Falk Valbo som för dagen gör en något tveksam insats.
Genom att det är DM så ska en oavgjord match avgöras genom straff sparkar. Dock är poäng, målskillnad avgörande före straff så straffsparkarna är rimligtvis inte avgörande.

Straffarna

Hille börjar, mål Glenns vänstra markhörn

Andreas mål högt i mv högra hörn.

Hille mål mitt i Glenns mål.

Mikael mål högt i mv vänster kryss.

Hille mål på snedträff i vänstra hörnet.

Daniel enkelt lyftar in bollen till höger.

Hille rullar in enkelt i höger hörnet.

Stefan fem centimeter inne i höger sidan.

Hille ganska misslyckad straff som dock går i nät.

Anders högt i krysset.

Hille i Glenns högra kryss.

Glenn dunkar in bollen i mv händer o vidare i mål.

Hille i högra hörnet.

Johan i mv vänstra hörnet.

Glenn jätteräddar i kryss position.

Thomas avslutar med vinst och rullar lugnt in straffvinsten! Årsunda 8 straffar, åtta mål, Hille 8 straffar, sju mål.

Årsundas dominant David Hedin Örtenhag. Men även Andreas Svensson, speciellt första halvlekens första hälft. Syntes lite mer gjorde även Filip Johannesson, Stefan Persson som båda vågade utmana samt stabilt spelande Daniel Bernhardsson.

DM gruppen leds just nu av Hille med 5 poäng (färdigspelade), därefter Årsunda med 4 poäng (en match kvar att spela). Ett lag går vidare.

Statistik - DM Grupp 2