Kommentarer efter Arbetarbladet cup 2014

21 JAN 2014 15:57
Årsunda IF hämtade hem ett silver i Arbetarbladet cup efter förlust i finalen mot Sandvikens IF med 5-2. Här berättar Mathias Gärdh från sportkommitén och tränare Jerry Haraanen lite om hur de upplevde cup-helgen.
  • Skapad: 21 JAN 2014 15:57

match

Semi-final mot Järbo IF. Kanske turneringens mest underhållande match?

Först lite kommentarer från Mathias Gärdh, sportkommitén

Från läktarhåll var det oerhört roligt att se Årsundaspelarnas framfart. Herrlaget gjorde en riktigt vass insats och gick hela vägen till final. Roligt att se en bra mix i laget med nyförvärv, gamla rutinerade Årsundaiter och även att junisen Wille Haaranen, 14 år var inne och spelade några matcher.

Lite i skymundan gjorde också damlaget en riktigt bra prestation. De spelade mot lag från div 1 och div 2 och med ett disciplinerat försvarsspel och jävlaranamma så gjorde man, trots tre förluster, en riktigt bra insats.

Vill också passa på att flagga för att det roliga ej är över. Kommande helg är det ungdomarna som intar Göransson arena och Jernvallen. Vi har sju lag anmälda. Matchtider och lite övrig info kommer senare under veckan.

Jerry Haaranen om hur han upplevde turneringen och vad som händer framöver.

Silver i Arbetarbladet cup efter en final mot Sandvikens IF. Hur är känslorna idag?
Helt fantastiskt. Tackar alla spelare och alla som följt oss för en fantastisk helg.
Vårt mål var att gå till semi-final, så final är bara en bonus! Ett otroligt skönt silver och något vi tar med oss hela säsongen. Det gör det lättare att träna nu när vi ökar tempot. Jag är nöjd med allas insats.

Sandvikens IF. Det skiljer två divisioner. De ska man väl inte en normal dag kunna slå, eller?
Man brukar säga att möter man ett så pass bra lag som SIF så krävs det två saker. Det första är motivation som ofta slår klass. Det andra är att man får ut 100% i alla situationer just den matchen den dagen. Framför allt inomhus! Så den dager det stämmer så kan det gå. Se bara på SIF – AIK förra säsongen som jämförelse. Sen tränar de så klart mycket mer än vi gör och träning ger färdighet.

Nu är det ingen match i kalendern förrän i mitten av Mars. Hur kommer ni träna framöver?
Från och med denna vecka så fokuserar vi ännu mera på kondition, styrka, smidighet, koordination och snabbhet. Vi kommer nu börja prata mera om hur vi ska agera och spela i år.
Nu ska kroppen börja byggas upp så vi är redo, och jag anser att har man bra kondition, så undviker man även i hög grad även skador. Se bara på Daniel Bernadsson som har en otrolig kondition och hans säsonger i Gefle IF.