Jonas Garcia Persson tillbaka i Årsunda IF

23 DEC 2014 20:42
Jonas har tränat med laget en längre tid, men från och med i morgon så är det även klart med alla papper. Vi bjuder på kommentar från tränare Jerry Haaranen samt lite frågor från webbredaktionen till Jonas.
  • Skapad: 23 DEC 2014 20:42

Jonas 'Garcia' Persson tillbaka i Årsunda. Foto från Söderhamns FF

Jerry Haaranen om Jonas

Jonas kommer att vara viktig med sin rutin i vårt unga lag. Han vet vad som krävs i de högre serierna och kommer att bli tuff att möta för motståndarnas toppar. Jag hoppas att han kan ta rollen som pappa tillsammans med de andra äldre spelarna.

Välkommen tillbaka till Årsunda IF Jonas, för de som inte känner dig kan du berätta lite om dig själv?

Jonas GP 32 år ung. Bor i Gävle med min son, min sambo och hennes två döttrar. Brinner för fotbollen och egen träning. Även musik är ett av mina stora intressen. Uppväxt på Sörbyvägen i Årsunda. Storebror till Stefan Persson i laget.

Du kommer senast från Söderhamns FF i DIV 2. Årsunda kommer från fyran till trean i år. Vad är största skillnaderna?

Skillnaden på divisionerna är att man får lägga mer tid på fotbollen desto högre man spelar, tex egen träning. Annars är det matchtempot och att spelarna är mer individuellt skicklig på varje position.

Du är en kille som väcker känslor. Vad beror det på?

Folk har en hel del åsikter om mina flertal klubbyten, vilket jag förstår. Men allt har en anledning. I fotbollen bedöms man alltid efter prestation men i mitt fall har det ibland blivit efter mina klubbval. Jag är en spelare som tänkt att jag ska försöka spela i division tre eller så högt jag kan och då har klubbvalen blivit där efter. Jag har slutat bry mig eller läsa om vad som skrivs i bloggar och gästböcker om mig.

Oftast är det bittra människor som inte känner mig som sitter och skriver. I några av fallen har det varit så oturligt att Sjötull lades ned och Huge drog sig ur serien. Att prova på Hälsingland och Söderhamn var lärorikt på många sätt, två härliga år. De klubbar jag gjort flest säsonger i är Årsunda och SAIK. Varje klubb/lag/tränare har sin charm.

Nu är du tillbaka i Årsunda IF, din moderklubb. Vad lockade dig hem och vilka kvaliter tror du att du kan bidra med i laget.

Att jag väljer Årsunda finns flera anledningar. Nytändning och även få vara med på resan i division tre med klubben där jag en gång började spela fotboll. Jag känner till klubben och tränare och klubben känner mig väl. Sen med de unga killarna känns det som att Årsunda har något på gång.
Mina styrkor i spelet är spelförståelse och en bra passningsfot, Sen försöker jag styra laget från den position jag spelar på.