Inför slaget om Storsjön

08 MAJ 2014 22:00
I morgon fortsätter äventyrer i fyran när herrarna möter Kungsgården hemma på Årsunda IP. Här hoppas vi få se årsundasonen Erik Björk (Släpp ingen över ån), komma på hembesök. Vi ställer några frågor till hemvändaren Stefan 'Garcia' Persson samt släpper truppen inför matchen.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2014 23:11

stefan_persson

Såg bra ut redan på försäsongen. Rocky 'Garcia' Persson på MMA träning tillsammans med Andreas Svensson.

Hej Stefan. Du fick kliva av i premiärmatchen mot Hedesunda. Hur mår du och när får vi se dig tillbaka på plan?

Jag var nog lite övertaggad mot Hedesunda vilket resulterade i en sträckning i baksida lår. Jag åker lägligt nog till Cypern den 11 maj i en vecka, så efter lite rehab där kommer jag tillbaka och för att citera Jerry "fit for form" igen!

Berätta lite om när/hur du kom in i fotbollen och vart vägarna tagit dig under karriären så här långt.

Jag började spela fotboll som alla andra i Årsunda när jag var runt 6 år kanske. Vi hade i princip samma lag från dag från första träningen, tills när jag var 14 och började spela seniorfotboll. Det var faktiskt Jerry som tog upp mig i a-laget. Från det laget är det bara jag och Nicklas Lindkvist som fortfarande spelar.

När jag fyllde 14 så ringde SIF och ville värva mig, men jag var för ung och dum för att gå dit och trodde att jag skulle utvecklas mer i ett A-lag än i ett pojk/juniorlag. Så jag gjorde misstaget att stanna kvar i ÅIF. Det blev inget distriktslag eller liknande.

När jag fyllde 19 bytte jag till Stensätra i ett år, för att sedan återvända tillbaka till Årsunda ytterligare i ett år. Därefter ringde Saik som min bror då spelade i och jag valde då att gå till dem. Det blev tre år med Saik.

Året därpå gick jag till Sjätull som spelade i div 3. De lade dock ner klubben efter det året, så blev det Kungsgården och därefter Söderhamn FF.

Nu när man har insett att man inte kommer bli någon Ronaldinho, kände jag att jag ville tillbaka där hjärtat fanns, Årsunda IF och jag känner för första gången på flera år att det är roligt med fotboll igen. Har alltid drömt om att spela i dom stora arenorna men så blev de ju inte.

Hur rankar du årets upplaga av Årsunda IF? Det har varit en massa snack och ni har bland annat blivit kallade Real Årsunda och PSG Årsunda.

Jadu. Real och PSG Årsunda är ord som rivaler och ordbajsare har kastat ut sig för att Årsunda har gjort en satsning i år. Visst jag förstår varför det nämns. I detta lilla distrikt så finns det väldigt få föreningar som vågar, vill och har tid att göra en ordentlig satsning så när det väl blir eld i kaminen för någon förening så kommer rubrikerna och snacket automatiskt. Men folk ska veta att Årsunda inte består utav några div-4 stjärnor utan av en maskin av över 25 hungriga killar. Och det är maskiner som vinner ligor inte individer. Förutom Zlatan då haha. Tror att Årsunda kan ta hem årets serie och där tror jag att hela Årsunda håller med.

Vi möter Kungsgården hemma i morgon. Tufft motstånd. Har du något tips på resultatet?

Kungsgården är ett tungt lag att möta om man kliver in med fel inställning. De är ett lag som gärna vill lira boll men där det oftast så slutar med enkla raka bollar bakom backlinjen. Däremot så ska det understrykas att om de har rätt inställning och kommer rätt in i matchen, så kan de lira boll väldigt bra en hel match. De har sina svagheter, men det berättar jag bara för Jerry.

Truppen

Daniel Bernhardsson