Inför Järbo IF - Årsunda IF

15 MAJ 2014 21:11
Frågor till Andreas Svensson samt truppen inför matchen mot Järbo.
  • Skapad: 15 MAJ 2014 21:11

andreas_svensson

Premiärmatchen för året, Hedesunda hemma

Hur kom du in i fotbollen och vart har den tagit dig hittills

Jag började spela fotboll vid 5 års ålder i Stensätra IF och där jag spelade till 14års åldern. Då kände jag att jag verkligen ville ge fotbollen en chans och bestämde mig för att testa lyckan i Gefle if. Där blev jag kvar i två säsonger.

Efter det ville jag testa på senior fotboll och då blev Sandvikens IF det naturliga valet. Där gjorde jag en säsong i juniorlaget & två i A-laget. Fick inte riktigt den speltid jag hade önskat i DIV2 så jag bytte till SAIK DIV4 för att få mer speltid, men blev endast där i en säsong. Började studera i Halmstad året efter och där fick jag tillbaka fotbollsgnistan.

Jag började då provspela med DIV2 laget IS Halmia som jag sedan skrev på för och gjorde 1 säsong med i DIV2. Där slog vi till och med Halmstad BK i deras sista träningsmatch inför den allsvenskapremiären med deras preliminära startelva. Nämnas ska väl också göra, att jag spelade ytterback den matchen! Men det blev bara 1 säsong i Halmia, då jag senare flyttade hem igen och kände att jag bara ville ha kul och lägga ner kraven på mig själv. Då blev Järbo IF nästa station där jag gjorde 2 säsonger och nu är jag här i Årsunda.
Målet med fotboll idag är att vinna serien med Årsunda och ha så roligt som möjligt på vägen.

Du är som sagt ny för året i Årsunda från Järbo, kan du berätta lite hur tankarna gick. Vad var det som lockade?

Jag kände väl att jag hade gjort mitt i Järbo och jag vill testa något nytt och Årsunda verkade ha något bra på gång med Jerry som tränare och många nyförvärv på väg in. Mina föräldrar bor vid bångsbron så det var ju ganska passande också.

På Fredag står Järbo som motståndare. Hur tror du matchen kommer se ut och finns det några spelare att se upp med?

Det har alltid varit krigar matcher mellan Årsunda och Järbo. Vi kommer få slita för en vinst i 90min. Tror inte vi kommer behöva se upp med någon speciell spelare utan mer se upp med Järbo som lag. Dom kommer aldrig ge upp. (Inte vi heller)

Truppen mot Järbo IF

Glenn Hadin