Inför Årsunda IF - IK Huge: Fotbollen lyfter i Årsunda

18 JUN 2014 22:00
Med mycket glädje och en hel del stolthet, kan vi konstatera att det är full fart på fotbollen i Årsunda. Det har visat sig i form av goda sportsliga resultat, men framför allt i form av ett ökat intresse för idrotten.
  • Skapad: 18 JUN 2014 22:00

hugo_berggren_webb

Hugo Berggren är på landslagsskolan på Årsunda IP, en av många som lyfter fotbollen!

I morgon, Torsdag 19:00 tar Årsunda IF emot IK Huge hemma på IP. Det innebär seriefinal i division 4 Gestrikland. Vi hoppas på stor publik och bra fotbollsunderhållning.

Det börjar även nalka sig halvtid på säsongen så vi tyckte det var dags att kolla av hur det ökade intresset märks av i form av lite frågor till Tord och Jerry.

Det pratas om kris i den lokala fotbollen med flera lag som dragit sig ur serier, men samtidigt verkar intresset för fotbollen i Årsunda vara större än på länge. Vad är syn på detta och hur märker ni av det själva?

Tord: Det är oroväckande med fotbollen i distriktet utifrån att det blir färre lag. Om vi tittar på oss i Årsunda så har vi inte många spelare som är födda 98-92 och det hämmar vår återväxt. Så tror jag det ser ut i många klubbar tyvärr. Varför det är så vet jag inte riktigt. Det kan vara att ungdomarna idag har så många andra saker som också tar tid att göra, så då prioriteras inte fotbollen. Kan vara att det under dessa årgångar har varit mindre årskullar. För vår del så har vi ett stort gäng 99:or som vi i föreningen tillsammans måste försöka få att fortsätta med fotbollen ända upp till senioråldern. Det kan vi absolut lyckas med!
Orsaken till vad jag tror har ökat intresset för fotbollen i Årsunda? Vi fick en sportkommitè som brinner för fotbollen och ett ansikte utåt i form av att hemsidan, i kombination med nya spelare och ledare.

Jerry: Det finns ett genuint intresse för idrott i Årsunda. Oavsett om det är fotboll, skidor eller orientering och en stolthet för föreningen. Det går inte att gå utanför dörren utan att någon vill prata fotboll. Så länge som vi vinner så är det så klart roligt.

Säsongen börjar närma sig halvtid. Det går resultatmässigt bra för både Herrlagen, Damlaget och Ungdomarna.

Tord: Det går verkligen bra sportsligt sett. En förlust för representationslaget. Det är riktigt BRA! Vi har dessutom gjort flest mål av alla lagen. Offensiv fotboll med andra ord.

Vi har haft flera skador som gjort att att vårt U-lag ibland har haft för många pojkspelare på plan samtidigt och de väger lite för lätt i vissa situtioner mot de tyngre 30 åringarna vi möter. Men de gör det riktigt bra och vi ligger just nu på 5:e plats i div 6. Och det är bra jobbat av samtliga runt laget. Måste passa på att ge ett stort beröm till vår materialare Arne. Jag tror han bor på IP. Under alla träningar och matcher så saknas det aldrig någonting, för det har han alltid koll på. Kan vi bara få karln att le lite mer så blir det verkligen bra.

Seriefinal mot IK Huge nu på Torsdag, kommentarer på det. Vi hoppas på storpublik!?

Tord: Vi leder redan publikligan och jag tror inte att det blir mindre med publik till denna match. Det ska bli roligt att få vara med på och känna av stämningen som blir när det är fullt med folk runt planen.

Jerry: Vi kommer få möta ett taggat Huge. De har bra spelare med mycket erfarenhet från högre divisioner och spelar utan press på sig själva. Vi satsar allt på att spräcka deras förlust nolla i morgon kväll.

Fotbollslotteriet

Denna vecka är det dessutom dubbla dragningar i medlemslotteriet. Det kan du läsa mera om här.

Truppen

Andreas Andersson