Herrar: Tränaren har ordet

03 FEB 2016 13:41
Här kommer ett första "tränaren har ordet" från Tobas Löfgren.
  • Skapad: 03 FEB 2016 13:41

tobbeJag ser med spänning fram emot det nya fortbollsåret då det kommer innebära nya härliga utmaningar som jag inte har haft på samma sätt tidigare då jag kommer att träna Årsunda IF. Jag har under 2 -3 år gått i tankar på att sadla om från spelare till tränare och när Mathias kontaktade mig i höstas så var beslutet inte så svårt. Efter att ha diskuterat med familjen och min arbetsgivare samt
att det stod klart att Daniel Bernhardsson skulle fortsätta i ledarstaben så var det bara att meddela att vi kör!!!

En av de bidragande faktorerna till att jag valda att anta den här nya utmaningen är den spännande mixen som finns i truppen med unga egna spelare samt  ”äldre” även här egna spelare. Jag kommer ihåg (som motståndare) att det är bra med publik på matcherna och ett stort intresse kring fortbollen vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Vi tjuvstartade resan med en internmatch i november där jag fick chansen att se de spelare som fanns i truppen samt de inbjudna potentiella nyförvärven. Resultatet brydde jag mig inte så mycket  om men vi fick en hel del bra svar på många av spelarna där och alla inblandade gjorde ett bra jobb.

Allstar cup

I Allstar Cup blev vi lottade mot två seriekollegor Ockelbo och Hedesunda samt Sandviken International. Vi spelar första matchen mot Ockelbo och det märks att de har en turnering i benen och vi spelar vår första tävlingsmatch. Jag tycker att vi visar bra lagmoral och lyckas med att fixa ett kryss efter underläge. Senare samma kväll spelar vi mot Hedesunda och vi gör en bättre match än tidigare men lyckas inte förvalta våra chanser bakom en storspelande Hedesunda-keeper så ytterligare ett oavgjort resultat. Även här visar vi bra lagmoral och kommer igen efter underläge samt inte hänger med huvudena när vi inte får utdelning på våra chanser.

På lördagen har vi vår sista gruppspelsmatch mot Sandviken International. Den matchen samt åttondelsfinalen mot Helges vinner vi ganska komfortabelt mycket tack vare att vi väljer att spela med ett högre utgångsläge med laget och kan starta pressen högre upp i plan. Nu var vi klar för kvartsfinal och där skulle vi få möta SIF. Vi gör vår klart bästa match i cupen och har verkligen SIF i gungning. Med ca 3 min kvar leder vi med två bollar men tyvärr så klarar vi inte av att hålla ledningen och med 15 sekunder kvar så gör dom avgörande 6-5. En stor tomhet infinner sig i kroppen efter slutsignalen men efter att ha fått lite distans till matchen så är jag nöjd med hur vi genomför matchen och på det sätt som killarna jobbar för varandra.

Det jag framförallt tar med mig från cupen är den lagmoral och kämparglöd som visades i alla matcher och som kommer ge frukt åt många ”pinnar” under utomhussäsongen.

Om vad som ligger framför oss just nu

Nu är vi inne i februari och går in i en hårdare träningsperiod med träning måndag (fotbollspass), onsdag (fotbollspass) och torsdag (Fyspass). I februari och mars kommer det att vara tuffare träningar för att sen släppa på belastningen för att få fräscha ben inför seriestarten.

Vi kommer att lägga mycket tid och energi till att sätta grundstenarna för försvarsspelet samt anfallsspelet nu i början. Jag är av den tron att utan ett grundspel så är det omöjligt att bli bra på sikt.

Sen är det upp till varje spelares spelförståelse och förmåga att lösa de olika matchsituationerna som uppstår men man ska känna att man har en grund att falla tillbaka på om det skulle gå lite tyngre.

Det var lite tankar över vad som har varit hittills och vad som komma skall!

Väl mött!

Tobias Löfgren