Fotbollsdag / VIP-fest

24 AUG 2010 23:26
Äntligen!!!
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2012 08:05

På grund av en massa personliga omständigheter så kommer jag inte att skriva något om matcherna som varit under den senaste tiden. Helt enkelt för att jag inte kommer ihåg så mycket av dem.

Däremot kommer här en liten redovisning av Byalagscupen och VIP-festen.

Byalagscupen startade med en match mellan Berga och Lund, ett riktigt kusinderby då Rasmus Andersson och Karin Lindberg – de båda lagledarna – är kusiner. Matchen slutade med fördel för Berga som vann denna match.

Det följde en massa matcher som fördelade sig på två planer och två grupper. Till slut stod Berga och Lund som etta och tvåa i grupp A och Sörby norra och Sörbyvägen som detsamma i grupp B. Både Berga och Lund vann sina semifinaler och byalagscupen skulle avslutas med samma lag som inledde det hela.

Som väntat blev det ett riktigt krigande då ingen vill ge sig och för att hålla spänningen vid liv så var det mållöst när domarna blåste av matchen. Det skulle avgöras på straffar och nu var det upp till bevis för de båda ”herrspelarna” att visa sina målvaktstalanger. Segrande ur denna strid gick LUND då de hade de bästa straffskyttarna, för målvakterna gjorde nog vad de kunde…

Men som Karin sa vid prisutdelningen; ”Det hade inte spelat någon roll vilket av finallagen som hade vunnit, vi har i alla fall visat vilken släkt som spelar bäst fotboll i Årsunda…”

Kl. 16.00 kördes höjdpunkternas höjdpunkt igång. SPONSOR/LEDAR-MATCHEN. Ett glatt gäng med sponsorer och ledare släntrade in på planen, alla fast beslutna om att vinna!

Värmen gjorde nog sitt till, men man såg snart att sponsorerna blev lite tunga i benen, speciellt de som spelat i byalagscupen tidigare. Det fanns en och annan ledare som också varit med där, men två av dem hade stått i mål och övriga är "Iron-man" så de hade löparorken kvar. Värmen fortsatte och det var riktigt tryckande i solen, men de kämpade tappert på. Jenny Vikman satte ledarnas första mål på straff sedan kom det två mål till för dem. Sponsorerna fick tyvärr inte med sig något mål alls. Jag tror ändå att de hade roligt på plan, trots att det var så varmt att man nästan svimmade.

VIP-festen på kvällen var anordnad av vår eminenta marknadsgrupp. Ingen nämnd - ingen glömd. Tältet var uppställt, scenen på plats och maten framdukad. Kvällen var tropiskt varm och hela 75 st hade anmält sig för att medverka vid årets fotbollsfest. Maten smakade toppen, stämningen var på topp och alla var glada. Bandet ”Roaddust” tog ton i halv tio-tiden, men trycket på dansgolvet var vagt. Endast ett par entusiaster vågade sig upp och skaka på rumpan. Men med tiden så fylldes både folket och dansgolvet.

Flera kom efter kl. 21 då det var fritt för alla att komma. Kvällen var som sig bör trevlig, fartfylld och energisk – man kan bara hoppas att alla mådde lika bra dagen efter också, vilket jag betvivlar ;)

Nu tänker jag inte skriva mer om denna underbara dag och lägger ut foton i stället som får tala sitt eget språk. MEN eftersom det inte finns plats för så mycket kort på den här hemsidan så har jag skapat en alldeles egen fotoblogg för ÅIF fotbollskort... så ni får leta er dit för att hitta bilderna

aiffotboll.blogg.se

Skribent: Annica Andersson