Fortsatt serieledning efter seger mot Kungsgårdens SK

15 AUG 2014 23:00
Höstsäsongens första bortamatch spelades mot Kungsgårdens SK på Sportvallen. Kungsgården det enda laget som besegrat oss i DIV4 i år. Ikväll räckte det dock inte till för KSK utan Årsunda vann matchen med 3-2
  • Skapad: 15 AUG 2014 23:00

14929188742_334493c309_o

Årsunkanerna samlas på halva sträckan vid Trebo hotell

Bilder från matchen

Höstomgångens första bortamatch. Ett rent derby. Kungsgårdens SK vs Årsunda IF, 2-3 (0-2).
Laget: Glenn Hadin (mv), Andreas Ekberg, Andreas Andersson, David Örtenhag Hedin, Niklas Lindkvist (fyrbackslinje), Carl-Henrik Ohlsson, Daniel Bernhardsson, Andreas Svensson (inre mittfält), Stefan Persson, Filip Johannesson (yttre mittfält), Marcus Larsson (forward). Avbytare Jonas Lånström, Elias Gärdh, Hampus Haaranen, William Haaranen. Ledare Tord Eriksson, Jerry Haaranen, Arne Uppman. Domare Fredrik Hammarström

Händelserapportering från Carl-Ewert Ohlsson

1a halvlek

5:e, matchens första avslut. Marcus möter Stefans djupledsboll mot första stolpen och skarvar bollen i burgaveln
9:e, KSK högerinlägg som Glenn missar utboxningen på. Går sedan ut till KSK vänsterhörna som nickas bort.
13:e, KSK värvning, Danish Ali, drog omkull Daniel bakifrån
15:e, Andreas A sparkar hål i luften, dyker upp en KSK forward, skottet blockas bort
18:e, högerinlägg från Andreas S som Marcus möter på första, i burgaveln
19:e, första skottet mål, KSK från 25 meter rätt i magen på Glenn
20:e, Andreas A glidtacklar undan. Bollen till KSK andra hörna, nu från höger, nick löst som Glenn plockar
25:e, Åif högerhörna som Daniel nickar utanför
0-1, 26:e, Andreas Svensson möter på volley mot första stolpen och tar på volley in bollen i nät till höger om målvakten. Inspel från vänster av Marcus Larsson som rullar upp KSK högerförsvar
30:e, Filip tar på helvolley Daniels djupledsboll över ribban
31:a, Filip flyger fram och försöker språngnicka in triangelspelet från Stefan, Carl-Henrik och Andreas.
34:e, långboll ramlar ned till helt fri KSK forward, lika överraskad missar han bilen helt och hållet
35:e, Marcus möter åter Stefans högerinlägg på första, avslutet styrs till Åif högerhörna
0-2, 37:e, Marcus Larsson friläge mitt i straffområde, behärskad bredsida till höger om målvakten. Assist: Filip högerinlägg till Carl-Henrik som vinklar in Marcus i friläget.
42:a, Marcus rakt bakåt till Filip vars avslut benpareras av målvakten till Åif vänsterhörna

Halvtidsresultatet 0-2. En halvlek där Årsunda alltefter tog över mer och mer. Gott med en två målsledning. Gäller hålla fokus. En reducering kan alltid få det mest säkra att rämna.

2a halvlek

1-2, 49:e Danish Ali, efter trippelräddning av Glenn. Som ett passivt Åif försvar bjöd in till.
51:a, Andreas Andersson trycker på utanför KSK straffområde, träffar ordentligt över benen på hemmaspelare. Varning
55:e, Åif vänsterhörna
Hörnan rullas in av Carl-Henrik efter marken snett bakåt till Filip som dörr till utanför straffområdet men över målet
1-3, 57:e, Stefan Persson vinner inlägget och nickar in trean. Inlägg från höger av Andreas S efter nedspel av Filip.
2-3, 58:e, Danish Ali bjuds på avslut i Åif vänsterförsvar, drar till ordentligt. Efter touchar Glenns fingertoppar hamnar bollen rakt upp i nättaket.
62:a, Filip gör sin motståndare, skott från straffområdet över
62:a, KSK vänsterhörna
63: e, KSK högerhörna
64:e, KSK vänsterhörna
66:e, Marcus får djupledsboll mot mv men får ingen träff på bollen
69:e, Åif högerhörna som Andreas springer sig till
70:e, Åif högerhörna efter Filip initiativ. Hörnan nickar Daniel men får ingen riktig träff på.
77:e, Filip långskott som ändrar riktning och ger hemma målvakten problem
80:e, Stefan växlar tempo o går igenom till vänster, missar i avslutet
81:a, Åif vänsterhörna, dras till inspark!
84:e, mörkt på planen, David rivs ned i eget straffområde och blir liggande, Niklas rivs ned, spelet tillåts fortgå!
84:e, Åif byte, Andreas Ekberg av, in Jonas Lånström
85:e, Daniel möter Carl-Henriks tillbakaspel med skott över
90:e, KSK vänsterhörna
91:a, Andreas Svensson varnad för snack.
92:a, KSK varning Andreas Månsson
94:e, KSK vänsterhörna efter jätteräddning av Glenn som tippar skottet över ribban
95:e, Åif högerhörna

Full tid seger och fortsatt serieledning. Kändes som onödigt spännande. Mycket långt lag bjöd in hemmalaget till det de ville ha, kontringsspel. När tillställningen gott kunde ha stängts under första halvlek. Kanske kändes det alldeles för säkert.
Ett fyrtiotal Årsun'kanare hade mött upp hela vägen från fotbollens Mekka per cykel. Blå t-tröjor med tryck och all numrerade med 12:or. Som en extra spelare med fansen bakom sig. Cykelorganisatör: Anders Ivarsson. Tillsammans med många andra blå/gula fans så blev det rena hemmaplanen. Nu vankas nästa derby. Tisdag Årsundas eget Neu Camp mot norrlänningarna från Järbo.