Förlust i premiären mot Strands IF

17 APR 2015 21:50
Premiären visade precis hur oförlåtande egna misstag kan vara. Ledning med för hemmalaget med 1-0 och skott i stolpen men minuten efter vänder bortalaget Strands IF matchen. Laget vinner till slut rättvist med 1-3 (1-0)
  • Skapad: 17 APR 2015 21:50

Årsunda IF - Strands IF 1-3 (1-0)

Laget: Glenn Hadin, Niklas Lindkvist, Jonas Garcia Persson, Andreas Ekberg, Oskar Vejlo, Daniel Bernhardsson, Mathias Enholm, Albin Bjelkedahl Haaranen, Andreas Svensson, William Haaranen, Martin Andersson. Avbytare: Elias Gärdh, Carl-Henrik Olsson, Omar Abdi, Mikael Mannkvist, Anders Nygren.

Målet för Årsunda: Daniel Bernhardsson (straff)

Hemmalaget kommer inte alls in bra i matchen och det märks att Strands IF vill gå för ett snabbt mål. Man sätter framför allt press på vänsterkanten där våran ytterback tidigt drar på sig ett gult kort. Efter ett tag börjar det dock lugna ner sig och Årsunda får ändå igång lite anfallsspel. I 26e minuten får Årsunda straff och Daniel Bernhardsson för 1-0. De chanser som Strands IF skapar under halvleken är från rätt dåliga lägen och det är aldrig riktigt nära mål. Efter ytterligare oroligheter på vänsterkanten där Årsunda kunde ha dragit på sig rött kort kommer bytet och Niklas Lindkvist får kliva ut och in kommer Elias Gärdh. Hallvtidsvila och 1-0 ledning är i det läget mycket lyckosamt.

Direkt i andra halvlek får Strands IF en jättechans som Glenn Hadin tippar i ribban. Inledningsvis så skapar Årsunda några lägen man är ytterst nära 2-0, men skottet sitter i stolpen. Daniel Bernhardsson får kliva av skadad och hinner knappt sätta sig innan Strands IF gjort två snabba mål på Årsunda misstag. Matchen är vänd, energin borta och det spelar ingen roll hur mycket Jonas Garcia Persson (vald till matchens lirare för hemmalaget) manar från backlinjen så finns det inget mera att hämta. 1-3 kommer efter straff och ytterligare mål är inte långt borta.

En mycket besviken tränare, Jerry Haaranen tycker inte att laget står upp för dagen. "Vi kommer återkomma med en filmad intervju med Jerry senast måndag."

Nu väntar match för B-laget på Söndag borta mot IK Sätra och för herrlaget nästa helg en resa till Mora.