Dyrköpt seger i premiären mot Hedesunda IF

25 APR 2014 21:58
Men många mål när Årsunda besegrade Hedesunda med 5-1 hemma på IP.
  • Uppdaterad: 26 APR 2014 10:26

svensson

Andreas Svensson inblandad i 3-0 målet som dock tillskrevs som självmål.

Bilder från matchen

Foton av Ida Lundberg

Foton av Lars Friman

Närmare 300 personer hade tagit sig till Årsunda IP för att se herrarnas premiär i Division 4. Årsunda tog snabbt ledningen genom ett skott långt utifrån av Mathias Enholm. Nämde utökade sedan ledningen till 2-0 innan han skadad fick kliva av med smärtor i baksida lår. I halvlek stod det sedan 3-0 efter ett självmål.

Hedesunda reducerade till 3-1 kort in i andra halvlek innan Niclas Carlstöm i 63e minuten drog in en skruvad frispark. Bägge de uttagna juniorerna, Wille Haaranen och Elias Gärdh byttes in och Wille stod för ett snyggt väggspel som öppnade för ett inlägg som Carl-Henrik Ohlsson sedan slog in 5-1 och det var sista spiken i kistan. Fredrik Carlström drog kort där efter axeln ur led i en närkamp och Stefan Persson fick även han kliva av med lårskada innan matchen var över.

Tränare Jerry Haaranen konstaterade med bister blick att det var en dyrköpt seger innan han gick in för att prata med grabbarna.

Förutom den usla planen och skadorna en fantastisk kväll med det som måste vara Gästriklands största publik i den lokala fotbollen. En utmaning till andra lag att engagera flera att komma och se på fotboll. I morgon väntar match hemma hemma mot Hagaström för herrarnas utvecklingslag. Den matchen börjar klockan 11.00.

Truppen mot Hagaström imorgon:

Johan Hedin
Noor Al-Sabti
Kristian Norrback Pedersen
Elias Gärd
Niclas Carlström
Thomas Damsö
Jonas Lånström
Henrik Lingvall Forsberg
William Haaranen
Mårten Wester
Jacob Björkman
Felix Friman
Emil Hodin
Rasmus Högström
Jonathan Åsberg

Matchens händelser av Carl-Ewert

Laget: Glenn Hadin (mv), backlinje. Stefan Persson, Andreas Ekberg, David Hedin Örtenhag, Niklas Lindkvist, inre mittfält Andreas Svensson, Daniel Bernhardsson, Mattias Enholm, yttre mittfält Mikael Mannkvist, Carl-Henrik Ohlsson, forward Fredrik Carlström, avbytare William Haaranen, Niklas Carlström, Elias Gärdh, Johan Hedin. Domare Joakim Nylén, Guelleh Mohammed, Johan Bentzer.

4e 1-0, Mattias Enholm provar ett skott, får ingen träff men bollen studsar in framför mv.

5:e Hedesunda provar skott från straffområdeslinjen. Studsar på ojämna ytan och ger Glenn stora problem.

12:e Fredrik trycker på och igenom i högerläge långt ut i straffområde, dunkar volleyskott över.

14:e 2-0, Mattias Enholm djupledslöper, får nickskarven och friställs vid straffområdet. Lobbar snyggt in tvåan.

28:e Niklas Lindkvist lite för snäll två meter från mållinjen och mv hinner tillbaka och räddar. Förspel diagonalboll Carl-Henrik ut till Mikael. Mikaels inlägg går kors och tvärs innan det når Niklas.

30:e Mattias ut, Niklas Carlström in.

31:a högerinlägg som Fredrik tar kampen mot mv som halvräddar.

33:e Mikael frispelad helt mot Hedesunda målvakten men missar i tillslaget och skjuter bollen till inkast!

38:e 3-0, Andreas Svensson får en halvträff som snurrar in sedan Fredrik vunnit en tuff närkamp.

43:e Varning Mikael Mannkvist.

45:e fladderboll som räddas från baklängesmål på linjen av Niklas Lindkvist. Halvtid: 3 - 0.

51:a 3-1 Andreas Eriksson får all tid på sig i målområdet i ett i allra högsta grad passivt hemma försvar.

55:e Fredrik ramlar och får axeln ur led. Vilken dras tillbaka men betyder byte. 55:e Fredrik ut och Johan Hedin in.

63:e 4-1, Niklas Carlström frispark från halva planen direkt in i mv vänstra markhörn.

63:e Niklas Carlström ut, William Haaranen in

65:e 5-1 Carl-Henrik dyker upp vid målet och stöter in bollen, frispelad av Andreas S, förarbete William.

66:e matchens första hörna. Höger hörna, som dock rinner ut i intet. 72:a Hedesundas första hörna, från höger.

75:e Johan Hedin ut, Elias Gärdh in.

77:e Hedesunda höger hörna.

78:e Mikael Mannkvist ut, Tomas Damsö in.

83:e Hedesunda höger hörna.

86:e Stefan Persson ut, Johan Hedin in.

Sammanfattning: säkra tre poäng på en plan som var ojämnare än någonsin - och stenhård. Kändes kassaskåpssäkert de första fyrtiofem. Sedan mattades man av och gästerna fick komma in ordentligt de första tjugo i andra halvlek. Innan det skruvades upp lite mera och skillnaden mellan lagen blev alltmer uppenbar igen. Oroligt med de skador som laget åsamkades. Baksida lår Mattias och Stefan, axeln Fredrik, ischias Niklas C. Tunga, men det finns andra starka namn i truppen som inte var med ikväll. Daniel gjorde sin absolut bästa insats sedan återkomst till blå/gult. Alert keeper Glenn. I övrigt får spelarbetyget anstå till längre in i serien och framförallt till spelytan blir något bättre.
Målskyttar: 1-0 Mattias Enholm, 2-0 Mattias Enholm, 3-0 Andreas Svensson, 4-1 Niklas Carlström, 5-1 Carl-Henrik Ohlsson
Tvåhundrasjuttio (270) åskådare! Fotbollen lever i allra högsta grad.