Div 3 södra Norrland

01 JAN 2015 00:37
Vi har letat runt och hittat lite information om de andra lagen i division 3.
  • Uppdaterad: 01 JAN 2015 00:49

Division 3 Södra Norrland har ännu ej blivit lottad, men om inget oförutsett händer så kommer serien att bestå av följande lag:

• Bollnäs GIF FF
  • Falu FK
  • Forssa BK, Borlänge
  • Korsnäs IF FK, Falun
  • Järbo IF
  • IFK Mora FK
  • Rengsjö SK
  • Strands IF, Hudiksvall
  • Sala FF
  • Ytterhogdals IK
  • Årsunda IF

Om man söker efter lite information om lagen så inser man att det kommer att bli ett riktigt getingbo. Här kommer det lite smått och gott  kring våra motståndare

Lag i serien

Avesta AIK: Ett stabilt div 3 lag med en bra ungdomsverksamhet. Förra året kom de på andra plats i div 3 södra Norrland och fick kvala till div 2. I det kvalet vann man mot Sala FF i den första omgången, men i omgång två förlorade man mot Strömsberg.

Bollnäs GIF: Bollnäs vann Hälsingefyran klart. Man förlorade endast en match och lyckades näta 104 gånger på de 22 matcherna. Vi mötte Bollnäs i två träningsmatcher förra året och vi kan intyga att det är ett bra lag. Man verkar fortsätta satsa och har bl.a. värvat över tre spelare från seriekollegan Regnsjö

Falu FK: Falun spelade i div 3 förra säsongen och slutade då på 4:e plats. Det verkar dock vara en del turbulens i klubben och här hittar ni en artikel som beskriver problemen                                     .

Forssa BK , Borlänge: De slutade på 7:e plats i förra årets div. 3 serie

Korsnäs IF, Falun: De slutade på tredje plats i förra årets div 3 med samma poäng som Avesta AIK.

Järbo IF: Dessa killar känner vi till väl. De slutade på andra plats i div:4 och lyckades kvala sig upp i div. 3. Inför kommande säsong har de gjort klart med en hel del intressanta nyförvärv och vi ser verkligen fram emot derbymatcherna mot de gulsvarta.

IFK Mora FK: Vann div 4 Dalarna relativt klart. Förlorade 4 av de 22 matcherna och tryckte in 82 bollar i nätet.

Rengsjö SK: Slutade 8:a i förra årets div 3. Man var 1 poäng före Hofors och lyckades därmed undvika kval till div. 4

Strands IF, Hudiksvall: Slutade på 5:e plats i förra årets div. 3. De har tappat en del spelare, men också fyllt på med att antal nyförvärv.

Sala FF: Sala spelade förra säsongen i  div 3 västra. Man kom 2:a i den serien, och man fick spela kval till div 2, där man förlorade i omgång 1 mot Avesta AIK.

Ytterhogdals IK: Ytterhogdal vann div 4 Jämtland/Härjedalen utan att tappa en poäng. På de 20 matcher man spelade, så lyckades man dessutom att näta 107 gånger. Man har en engelsk tränare och man har varit omskrivna i lokalpress och på nätet för att man har många värvade spelare från utlandet.

Vi återkommer så klart med mera information när serien är lottad.

Skribent: Mathias Gärdh