DM Live rapportering: Brynäs IF FK - Årsunda IF

29 APR 2014 15:54
Textrapportering från DM-kvartsfinalen mellan Brynäs IF FK och Årsunda IF, under förutsättning att tekniken vill.
  • Uppdaterad: 29 APR 2014 15:55

brynas

Se bilder från matchen

Rapportering från Träffen

Matchstart är nu tidigarelagd till 19.15
Årsunda startar med: damsö, ekberg, örtenhag, lindkvist på backlinjen.
Johannesson, Nygren, CH Ohlsson, Bernhardsson
Svensson och Mannkvist
Matchen igång. Fem mycket avvaktande minuter.
6:e min, Brynäs vänster frispark långt ute till vänster Åif planhalva. nickas undan.
8:e Filip rykande skott från utanför straffområdet. Metern utanför krysset.
11:e, Filip djupled till Mikael, fri i straffområdet men långt till höger, väljer istället för direktskott stoppa upp. Rinner ut i intet.
12:e Bif slår Niklas till höger men inlägget slås undan.
36:e Åif matchens första hörna, från v. Inget
38:e, Anders avancerar on och skjuter mot mv bortre hörn, räddas till hörna. Filips retur sveder mv v stolpe.
38:e, Bif första hörna, från v. Utmynnar i intet.
42:e, tveksamheter i Bif försvaret, nära ge Daniel en gratischans
43:e Filip drar till. Ordentligt.3 meter utanför smäller det ordentligt. Granat.
43:e, Niklas höger frispark som nickas bort. Kontring, Bif höger slår Niklas på kanten men skjuter över.
Tidsangivelserna 15 minuter fel då matchen började ojämn tid. Dåligt uppfattat!
1-1, 32:a minuten, obs tiden! Drömmål! Andreas Svensson nickar tufft mitt framför mv kvitteringen efter perfekt höger inlägg från Filip. Filip löpte in i inläggsläge efter lika perfekt genomskärare från Carl-Henrik
39:e, Mikael gratisläge till vänster, men mycket nära mv som gör sig stor.
Avvaktande avslutning på halvleken
Halvtid: 1-1. Jämn plan, ger möjligheter. All fotboll på konstgräs!!! Två lag som vårdar boll. Årsunda sätter hög press. Varierar mellan kortpassning och omställningar. Lovar gott, för matchen och för säsongen!
Andra halvlek strax igång. Ljuset skiner över Träffen Sätra. Både på grund av att elljuset på påslaget. Samt givetvis av firma Jerry AB uppträdande.
Byte i halvtid, Tomas ut och Jonas in som högerback.
47:e Brynäs klart bäste, nr 11 fixar en högerhörna. Nick långt utanför.
48:e Åif v-hörna. För lågt slagen
2-1, 51:a. Bif höger breddare slår Niklas till höger och spelar snett inåt till enkel bredsida från tre meter.
3-1, 53:e. Domaren släpper fördel, boll ut till Åif högersida. Passning in framför Åif mål. Enkel bredsida. Påminde om 2:a baklängesmålet.
56:e Bif vänsterhörna. Returen skott långt över
Brynäs tagit över allt mera. Åif tappat trycket i pressen.
59:e, Bif hörna efter angrepp till höger
59:e, byten. Mikael ut liksom Andreas E. In på raka byten William och Elias.
61:a Bif möjlighet efter inkast från höger
Elias visat sig byta position med Daniel
Kommentar från Linda
Jobbig start på andra,men bara att bita ihop och köra. Framåt stolta ÅIF!
Kommentar från Linda
Härligt! Detta fungerar ju bra.
61:a Byte, Anders ut, Johan Hedin in.
73:e, Bif frispark i krysset utanför straffområdet till vänster i anfallsriktningen. Skott högt över.
76:e, Bif skott från 15 meter utanför straffområdet mellan Glenns händer och i ribban, ut.
79:e, William högerinlägg som skär rakt igenom till avslut som blockeras.Åif frispark decimetern utanför straffområdes linjen. Andreas en halv meter över.
38:e, Bif avslut blockas av David till höger hörna. Glenn bommar utboxningen men inget avslut kommer.
39:e, Filip ut, Mikael in igen
86:e, Åif vänster hörna
Minst en minut kvar
Slutresultat 3-1. Grattis Brynäs. Klar vlnst efter 2:a halvlek. För Årsunda ta med er 1:a halvlek. Andra, god inställning men tröttnade något. Största skillnaden mellan lagen. Nummer 11 i Brynäs. Snabb, teknisk, utmanande. På fredag Ockelbo - då.....
Fredag, förväntas än bättre blå gult stöd. Alle man till drabbning. Nu ska Ockelbo intas!