Årsunda spelade ut SAIK på Jernvallen

29 AUG 2014 21:09
Fortfarande allt i egna händer i kampen om division fyra, efter ännu en seger mot SAIK på Jernvallen. 1-1 i halvtid och 5-1 till Årsunda efter full tid.
  • Skapad: 29 AUG 2014 21:09

14888956219_54b8dafbf4_o

Fredrik Karlström i kamp med målvakten i SAIK

Bilder från matchen

Årsunda tog ledningen efter åtta minuter och det såg ut som det skulle bli en säker resa. Efter målet blev man dock aldelens för bekväma och utan intensitet från de blågula så kunde SAIK försvara sig och undvika fler baklängesmål. Det enda skottet från hemmalaget kom precis före halvlek och den bollen gjorde man så klart mål på.

I andra halvlek kommer Årsunda ut med rätt inställning och efter bara en minut dundrar Filip Johannesson in bollen. Det följs upp med ytterligare tre mål av de blågula innan matchen var över. Det var i stort sett spel mot ett mål hela andra halvlek. SAIK försökte med någon lång boll som oftast hamnade hos de blågula.

Årsundas främsta konkurrenter vann sina matcher och det är fortfarande oerhört jämt i toppen av division fyra.

Årsunkanare on tour, andra matchen

Ikväll samlades ett tjugotal hängivna supportrar på Trebo brygga för lite after work. Osäkert hur det gick på tipset. Kanske kan vi få en vinnare meddelad i gästboken.

Händelserapportering från Carl-Ewert Ohlsson

Fredagsafton. Omgång 16. Sandvikens AIK vs Årsunda IF, 1-5 (1-1). Publik: 207.
Laget: Glenn Hadin (målvakt), Andreas Ekberg, Andreas Andersson, David Örtenhag Hedin, Niklas Lindkvist (fyrbackslinje), Carl-Henrik Ohlsson, Daniel Bernhardsson, Andreas Svensson (inre mittfält), Stefan Persson, Filip Johannesson (yttre mittfält), Marcus Larsson(forward). Avbytare: Anders Nygren, Fredrik Carlström, Elias Gärdh, William Haaranen, Martin Mannkvist. Ledare: Tord Eriksson, Jerry Haaranen, Arne Uppman. Domare: Micael Friberg, assisterad av Mattias Carlsson, David Fältström.

1a halvlek

1:a, Stefan Persson högerinlägg, skarvas av Andreas S till Marcus som mot öppet mål drar bollen långt över detsamma
3:e, Åif vänsterhörna
0-1, 9:e, Filip får den långa diagonalbollen från Andreas E. Filip vänder i vänsterläge bort son motståndare och avlossa släggan distinkt i målvaktens högra målmaskor.
13:e, Marcus nickar snyggt in Filips vänsterinlägg. Dock i offside läge.
20:e, Marcus kampar med målvakten om en höjdboll från Filip, som han halvvinner, dock ej på mål.
24:e, vänsterinlägg från Filip som pressar fast Saik försvaret.
27:e. Åif högerförsvar snurras upp ordentligt, inlägget snuddar framrusande anfallare
28:e, Filip bryter in från 27 meter, skottet precis utanför målvaktens högra stolpe
33:e, Carl-Henrik skjuter från straffområdet i ribban, returen till Stefan som avslutar strax utanför mv högre kryss
34:e, Saik framme i avslut från sin högerkant. Bollen i det närmaste med mållinjen
38:e, Carl-Henriks vänsterinlägg slås undan till Åif hörna
1-1, 42:a, Saik rullar på en person helt upp Åif vänsterförsvar, rullar bollen snett bakåt till ett enkelt målskott
45:e, frispark centimetrar utanför straffområdet. Filip skruvar bollen strax ovanför ribban
Halvtid 1-1. Kändes som en match med stor skillnad mellan lagen. Ett Årsunda som behärskade det mesta. Men inget jävlaranamma i avgörande lägen, därför står det ett oavgjort resultat på matchtavlan efter de fyrtiofem. Kändes mycket onödigt.
Byte, Marcus ut, Fredric in, rakt byte

2a halvlek

1-2 (46:e), Filip drar till på en retur från krysset av straffområdet som borrar sig direkt in i målvaktens högra kryss. Årets mål på Jernvallen!
53:e, överlappning till Andreas E, hans högerinlägg nickar Andreas S över i trängt läge
57:e, Åif högerhörna
1-3, (57:e), Fredric klipper upp bollen i nättaket sedan den gått som en flipperkula i Saik försvaret
59:e, matchens första varning till Saiks högerback sedan han rivit ned Filip.
60:e, Filips vänsterfrispark framför fötterna på fem framrusande Årsunda anfallare, till intet
62:a, Saik anfall blockeras bort av Niklas till vänsterhörna
63:e, Saik frispark från 35 meter blir till en mycket farlig nick som smeker utanför Glenns högra stolpe
65:e, Åif högerhörna
66:e, Filip rycker loss på förlängda mållinjen. Perfekt inlägg snett bakåt efter marken. Passivt i avgörande lägen
67:e, Carl-Henrik ut, Anders in, rakt byte
69:e, Fredric tar tuff kamp med målvakten på Andreas E inlägg
70:e, Andreas A ut, Marcus L in
71:a, Niklas ut, Martin in. Martin tar högra yttre mittfältsplatsen, Stefan kliver ned till högerback, Andreas E tar vänsterbacken
1-4, 75:e, Fredric kraftfull nick från straffpunkten på Filips hårda vänsterinlägg
76:e, Andreas E frispelad i straffområdet på djupledsboll av Filip. Själv med målvakten dras han ned bakifrån, straff och varning på Saik spelaren
77:e, Daniel B straffspark, två meter över och två meter bredvid målet
1-5, 81:a, Stefan tar vara på sin egen retur efter frispark, drar med sig bollen diagonalt till höger och drar in femman
83:e, Andreas E varnad
85:e, Filip ut, William in, Andreas S ut, Elias in, raka byten
86:e, Marcus varning
Slutresultat: 1-5 (1-1). Rakare spel i andra halvlek, mer distinkt och målen trillade också in. Blev en del målskott, sätter färg på tillställningen, smäller ordentligt. Också. Liksom med Anders Ivarssons årsun'kanare. Envigen går vidare. Blå/gult ger sig aldrig!