Årsundas herrar fortsatt i topp efter seger mot Hille IF

23 AUG 2014 12:03
6-0 (2-0) mot Hille IF i fredagkvällens match mot Hille IF 2. Årsunda är efter segern i bra läge i kampen för en plats i division tre.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2014 12:17

Händelserapportering från Carl-Ewert Ohlsson

Division fyra Gästrikland. Omgång 15. Årsunda IF vs Hille IF, 6-0 (2-0). Publiksiffra: 130 personer.
Laget: Glenn Hadin (målvakt), Jonas Lånström, Andreas Andersson, David Örtenhag, Niklas Lindkvist (fyrbackslinje), Anders Nygren, Daniel Bernhardsson, Andreas Svensson (inre mittfält), Stefan Persson, William Haaranen (yttre mittfält), Fredric Carlström (forward). Avbytare Mikael Mannkvist, Emil Hodin, Andreas Ekberg, Marcusson Larsson, Elias Gärdh. Ledare Tord Eriksson Jerry Haaranen, Arne Uppman. Domare Magnus Unden, assisterad av Erik Elving, David Fällström

1a halvlek

1:a, Andreas får ett kvalificerat gratisläge
2:a, målvakten tappar Andreas inlägg bredvid William
6:e, Åif högerhörna.
10:e, högerinlägg från Stefan, Andreas nickar över från drygt straffpunkt avstånd
14:e, Hille högerhörna.
15:e, Löpboll till Fredric som skjuter vid straffområdet, utanför målet
20:e, Daniel väggspelade med Fredric sig själv i friläge, avslutet benpareras målvakten till Åif vänsterhörna
21:a, hörnan nickar Daniel fram till Andreas som nickar vidare i ribban och ut.
22:a, Hilles första avslut. Från dryga 30 meter en strumprullare i famnen på Glenn
1-0, 24:e, Daniel Bernhardsson, drar till från tio meter utanför straffområdet. Lugnt, välplacerat efter marken till höger om målvakten.
27: e, Hille varning
30:e, Fredric avslut långt till höger som pareras till hörna
30:e, Åif vänsterhörna
33:e, William avslut från inne i straffområdet till vänster. Fick ingen träff
35:e, Åif högerhörna
36:e, Åif högerhörna
37:e, Hilles vänsterinlägg blockerar David till Hille vänsterhörna
2-0, 39:e, Anders Nygren möter lugnt den boll som studsar ut ur straffområdet efter Stefan Perssons högerinlägg. Lugnt avslut till vänster om målvakten
44:e, Hille får halvlekens möjlighet i centrum men prickar ribban, returen stryker utanför Glenns högre stolpe.

Halvtid 2-0. En ung upplaga av Hille räcker inte riktigt till. Ändå fick man matchens mest kvalificerade möjlighet i slutminuten. Åif gått runt några gånger efter högerkanten. I övrigt fanns försöken offensivt från centrala positioner. En halvlek befriad från den kamp som fanns i föregående matchen.
Byten i halvtid: ut David Örtenhag, Jonas Lånström, William Haaranen. In Andreas Ekberg, Marcus Larsson, Mikael Mannkvist.

2a halvlek

46:e, Fredric nickar en dm bredvid Niklas vänsterinlägg
47:e, Mikaels högeravslut halvmetern utanför
53:e, Fredric vrider sig loss vid strax innan dödlinjen till vänster, avslutet blockas till hörna
54:e, Åif vänsterhörna, nickas av Daniel
58:e, Åif, vänsterhörna sedan Andreas S skott styrts från Hillerygg över linjen.
61:a, Hilles andra varning
62:a, Fredric touchar Stefans djupledsboll
63:e, byte, ut Fredric, in Emil Hodin
3-0, 65:e, Stefan Perssons skott behärskat från fem meter inne i straffområdet
68:e, Andreas E välavvägda boll från nästan mittlinjen går centimetrar förbi Andreas S yttersta tåspets
73:e, Andreas S trycker till ordentligt, ovanför ribban
4-0, 73:e, Stefan Persson frispelad osjälviskt av Emil som fått den avgörande passningen av Daniel Bernhardsson
5-0, 74:e, Andreas Svensson rycker loss i diagonallöpning innan han trycker till i känd stil
76:e, Stefan får jätteläget till vänster men skottar över
79:e, Andreas S i jätteläge från straffområdet men skottet över
80:e, Elias nickar Mikaels högerinlägg utanför
83:e, Stefan tar sig loss inne i boxen till höger men skottet utanför
84:e, Emil tar sig loss men avslutar till hörna när målvakten räddar med bakbenet
85:e, Åif högerhörna
6-0, 87:e, Daniel Bernhardsson nickar in Mikaels långa inlägg
89:e, Daniel nick på Stefan högerinlägg i magen på målvakten
90:e, Åif högerhörna

Slutresultat 6-0, betyder fortsatt ihopsamling av poäng. I en serie som ser ut att bli en kamp in på mållinjen mellan de blå/gula och Bomhuslaget Huge. En klar uppryckning av Årsunda i andra halvlek. Mer distinkta och mer noga med bollen, samtidigt som möjligen Hille insåg tillställningen som mission impossible.
Nästa omgång Sandvikens AIK på Jenvallen den 29:e. Samling från fansen, "Årsunkanarna" på Trebo Brygga kl 17.00 för intag.

Nästa hemma match den 5:e september vs Hofors.