Tredje raka segern för herrarna

23 MAJ 2014 21:55
Årsunda besegrade SAIK med 5-0 (2-0). 260 personer hade tagit sig till soliga IP för att se matchen.
  • Skapad: 23 MAJ 2014 21:55

saik

Bilder från matchen

Tord och Jerry om matchen

Det var en besvikelse att vi inte lyckades hålla oss till vår matchplan och vi var för bekväma som inte tog jobbet. Ett vassare motstånd och detta hade obönhörligen straffat sig. Vi är ändå så klart glada över resultatet och de fem målen.

Matchrapportering av Carl-Ewert Ohlsson

Division 4 Gästrikland. Årsunda IF fotboll vs Sandvikens AIK. 5-0 (2-0).
Publik: 260 åskådare.
Årsunda IF: Glenn Hadin målvakt. Fyrbackslinje Niklas Lindkvist, Andreas Andersson, David Hedin Örtenhag, Niklas Henrik Lingvall Forsberg? Inre mittfält Andreas Svensson, Daniel Bernhardsson, Mattias Enholm. Yttre mittfältare Carl-Henrik Ohlsson, Filip Johannesson. Forward Marcus Larsson. Avbytare Per Johan Hedin, Stefan Persson, Jonathan Åsberg, Elias Gärdh, William Haaranen.
Ledare Jerry Haaranen, Tord Eriksson, Arne Uppman.
Domare Christer Sterner Sandviken, assisterad av Markus Elg Sandviken, Karim Boudiaf Gävle.

1a Halvlek

3:e, vänsterinlägg från Filip, dock förbi anstormande Åif:are.
11:e, Daniel, frispark två meter utanför straffområdet, två meter över ribban.
15:e, Filip skottförsök från distans, fem meter över.
1-0, 16:e, Andreas S stöter in bollen, nedlockad från Carl-Henrik efter vänsterinlägg Filip. Målet efter kraftigt tryck från Åif.
2-0, 21:a, Carl-Henrik dyker upp vid bortre stolpen och bredsidar på volley in bollen efter vänsterinlägg från Filip.
23:e, matchens första hörna, till Saik från vänster. Nickas undan av Marcus.
26:e Saik framme efter högerkanten, dock i offside läge.
27:e Mattias E långskott täcks undan till Åif första hörna, till vänster. Bollen ut på planen igen innan inlägg kommer som dock David nickar löst som mv kan fånga.
30:e, Saiks första egentliga attack, djupledsboll efter vänsterkanten till avslutsläge, Niklas kastar sig och blockar bort.
33:e, Mattias frispark efter högerkanten 30 meter ut i banan. Frisparken för snäv för framrusande anfallare.
36:e, Daniel Bernhardsson ut, Elias Gärdh in.
37:e, Mattias Enholm frispark från 30 meter i vänsterläge. Lurar mot målet. Målvakten ryggar och släpper in bollen. Målet döms bort(!), domare Christer Sterner!
39:e, Mattias frispark i centralt läge, frisparken nick touchar Elias utanför.
40:e, Saik kommer fram i vänsterläge, skjuter i burgaveln.
45:e, Saik fram i avslut efter vänsterkanten igen, stöts iväg till hörna. Nickas undan till ny vänsterhörna.

2-0 i Halvtid. Målskyttar 1-0 Andreas Svensson, 2-0 Carl-Henrik Ohlsson. En halvlek som gått klart i hemmalagets tecken. Men definitivt ingen höjdarmatch i fyran. Slutet av de första 45 blev allt mer avslaget. Kanske hemmagrabbarna känner sig för säkra.

2a halvlek

47:e, Mattias lyrar frispark rakt i famnen på målvakten.
50:e, Mattias provar långskott, fem meter till höger om målet.
51:a Åif vänsterhörna som tippas till höger hörna. Slås in bakom målet!
52:a, Filip löper sig närmast fri, knuffas omkull vid straffområdeslinjen. Ingen åtgärd.
54:e, Åif vänsterhörna. Bra slagen borde kunnat gett ett avslut.
56:e, Andreas A får snedträff till en Saik höger hörna.
57:e, Saik provar med ett långskott, metern utanför Glenns högra stolpe
58:e, Andreas S testar med rena släggan från 25 meter. Boxas av målvakten över ribban till Åif vänsterhörna. Rinner ut i sanden.
60:e, Carl-Henrik ut, Stefan Persson in, rakt byte.
65:e, Andreas S varnad
65:e, Marcus Larsson ut, Per Johan Hedin in, Johan till vänster på mittfältet, Filip kliver in som ensam anfallare.
3-0, 67:e, Filip Johannesson löper på en hopplös boll. Målvakten krockar med egen försvarare och Filip fri med mållinjen gör inget misstag.
70:e, målvakten tippar Andreas S långskott till höger hörna
4-0, 76:e, Andreas S springer på en boll trots att målvakten har den några meter från egen mållinje. Väntar, väntar, väntar tills Andreas kommer springande och sätter bollen hårt i Andreas underliv så den studsa in i eget mål. Andreas utan tjej hela helgen.
80:e, Saik vänsterhörna
81:a Saik vänsterhörna
82:a Saik vänsterhörna
5-0, 84:e, Filip Johannesson trycker in bollen, assisterad av Mattias E.
85:e, byten, ut Andreas Svensson, Filip Johannesson, in William Haaranen, Jonathan Åsberg.
Slutresultat: 5-0, målen: 1-0 Andreas Svensson, 2-0 Carl-Henrik Ohlsson, 3-0 Filip Johannesson, 4-0 Andreas Svensson, 5-0 Filip Johannesson
Kanske det gick lite för enkelt. De som visade bäst speed i hemmalaget var David Örtenhag och Andreas Svensson. I övrigt 'stabilt' utan att visa det där lilla extra. Fantastiskt var dock högsommarvärmen och publikinramningen, denna gång 260 åskådare. Fotbollsintresset på högtryck.

I morgon Lördag, division sex Årsunda vs Högbo. Välkommen åter till fotbolls Gästriklands högborg.