Nytt år, ny säsong, nya mål och nämen titta, ett helt gäng med nya spelare!

09 APR 2011 20:55
Äntligen börjar fotbollen komma igång på allvar, gräset börjar bli grönt (eller?) och dagarna längre och varmare. Nu dröjer det inte länge innan vi äntligen kan förflytta oss ut till kära IP och träna på riktigt gräs.
  • Skapad: 09 APR 2011 20:55

Hittills i vinter har träningarna bestått av inomhusträning i Österfänebo, brottarträningar i Norrsätra och konstgrästräningar på Jernvallen. Mycket har förändrats från föregående år, men mycket är sig å andra sidan fortfarande likt. Tänkte i och med detta inlägg ge er nyfikna en liten uppdatering om hur läget ser ut för Årsunda IF Dam.

Vår ledarstab är sig lik från föregående år med Anders Ivarsson och Tord Eriksson i spetsen. Till sin hjälp har de även Patrik och Rasmus som är tränare för flicklaget. Anders och Tord tog som bekant över efter Roger Lindgren i somras och har till denna säsong bestämt sig för att jobba vidare med oss, vilket vi såklart är mycket tacksamma för.

Angående truppen så har några kända ansikten försvunnit, men desto fler nya ansikten har dykt upp, vilket är väldigt glädjande. En så pass stor trupp som vi har nu var det länge sedan detta damlag kunde visa upp. Vi kan hälsa hela 10 nyförvärv välkomna till Årsunda och vi hoppas alla att de kommer att trivas!

Vi har under försäsongen också spelat en del matcher. Vi började med den årliga tidningscupen på Jernvallen där vi tog oss till kvartsfinal för att sedan åka ut med buller och bång mot Tierps förstalag, som för övrigt ser ut att gå riktigt bra i år.

Vi har därefter spelat tre träningsmatcher med varierande resultat. Vi började med Stensätra IF på ett kylslaget Jernvallen, där vi höll ihop det väldigt bra den först halvtimmen och Stensätra lyckades inte riktigt få hål på vårt försvar. En stund in i andra halvlek tog dock orken slut och målen började ramla in, vilket resulterade i slutresultatet 1-7 och ett något moloket gäng Årsundaspelare. Ingen höjdarmatch från vår sida skulle jag vilja påstå, men enligt Anders så var detta inte någon riktig träningsmatch (fråga mig inte varför) och den räknades med andra ord inte, han har sina finurliga idéer ibland den karln må jag säga.

I vår första riktigt träningsmatch begav vi oss mot Sala för att möta Norrby SK. En intressant match då vi aldrig tidigare mött detta lag, vilket alltid gör det lite extra roligt att lira. Vi var två väldigt jämna lag och en hyfsat bra start på försäsongen fick vi. En hyggligt genomförd match av hela laget och både vi och de hade chanser till att avgöra, men så blev icke fallet och det blev en 0-0 match. Vidare så har vi mött Tierp, ett bra motstånd där vi gör en riktigt bra match men dessvärre förlorar med 2-1, speciellt Wiggan kommer nog komma ihåg denna match ett tag framöver då en rejäl fläskläpp utdelades och hon hade turen att få den!

Vi har också hunnit med ett helgläger då färden gick till Bollnäs. Jag och ett till gäng var på grund av fåfänga drömmar om stora karriärer tvungna att anlända lite senare än de övriga då högskoleprovet stod på schemat, men med tät telefonkontakt med Johanna Sandh under färden mot hälsingebyn visste vi vad vi hade att vänta. Undertecknad hade lyckligtvis blivit tilldelad sviten på Lenninge herrgård där övernattningen tog plats, men skotthålen i taket, styckningshörnan och mördarskrubben var ingenting att oroa sig för enligt rumskompisen. Vi anlände precis när andra halvlek hade börjat (efter att kört slut på Annika och Stefans bensin då ingen av oss i bilen hittade, men det är en annan historia) och fick reda på att vi låg under med 3-0 mott Bollnäs. Uppdateringen vi fick av Anders och Tord var att de första 20-25 minuterarna hade varit fantastiska och Bollnäs hade knappt fått röra bollen, men under matchens gång hade slarvmålen tyvärr börjat trilla in bakom ryggen på Lill-Ivar.

Jag tycker själv att tjejerna lirade riktigt bra och hade under den tiden jag såg övertaget över Bollnäs. Det ledde dock inte till att vi slutade släppa in slarvmål och resultatet rann tillslut iväg till en 5-1 förlust. Väldigt tråkigt och som Bollnäs tränare utryckte det, ”det här var ju lite konstigt, vi fick ju knappt ens låna bollen”.

När vi efter matchen återvände till herrgården fick jag äntligen se sviten Johanna hade lovat mig och jag kan säga att om detta var sviten tyckte jag verkligen synd om de andra tjejerna! Speciellt Sofie Åberg som blev tilldelad ”isoleringscellen”. På kvällen bjöds det på tacobuffé och därefter hade ledarna planerat in lite aktiviteter som det så fint kallades. Anders och Tord inledde med så kallade ”Kalle kaos” vilket man väl kan beskriva som en något speciell, men ack så rolig lek. Därefter tog vi spelare tag i aktiviteterna vilket resulterade i lite lättare lekar, som vem som är snabbast på att äta godissnören och den alltid lika populära charaden. Sistnämnda blev en riktig succé och det var inte många som undgick att bidra till skrattfesten, Anders och Tord inkluderade. Hur Anders gör när han försöker få fram ordet söt och hur Tord gestaltar en tjej låter vi dock vara osagt, men ni kan ju gärna fråga nästa gång ni träffar på dessa herrar.

Nu är det dags att tacka för denna gång, men med en stundande seriepremiär och en divison som inte kan liknas med någon tidigare lovar vi att mer kommer det att bjudas på.

Så tack för denna gång och på återseende!

Lina D

Skribent: Josefin Eriksson