Förlust för herrarna mot Valbo i DM Semifinalen

2018-05-03 22:45
Herrarna förlorar mot division 2 klubben Valbo med 2–5 (1–1). Båda Årsundas mål gjordes av Henrik Löfstrand.
  • Uppdaterad: 2018-05-03 22:45

Matchen spelades under onsdagskvällen på VM-arenan inför en publik på cirka 150 personer.

Årsunda fick en mardrömsstart på matchen då man släppte in 0–1 målet redan efter 2 minuters spel. En misslyckad rensning mitt på en Valboforward ledde till friläge som Jonas först räddade men returen studsade tillbaka till Valbospelaren som säkert kunde placera in bollen. Årsunda svarade dock snabbt genom Henrik Löfstrand som kom fri från halva plan och placerade 1–1 målet efter en fin passning av Mommo. Första halvlek var relativt jämn spelmässigt och resultatet höll sig fram till halvtidsvilan. I andra halvlek gör Valbo 1–2 direkt i matchinledningen. Efter det rinner resultatet iväg under andra halvlek i samband med att Valbo bytte in spelare som normalt sett är nyckelspelare i division 2,  och att Årsunda tappade lite energi. I slutet av matchen reducerade Årsunda till 2–5 genom Henrik Löfstrand på volley i straffområdet, på ett fint inlägg från Wiktor Näslund.

Sammanfattningsvis så finns det mycket positivt att ta med sig från matchen, det blev många fina anfall och perioder där Årsunda ägde matchen. Nästa match för herrarna är på lördag den 5/5, borta mot Bullermyrens IK på Domnarvsvallen klockan 15:00. Vi hoppas se många blågula supportar på plats.

Skribent: Adm