Dam - div 3 ÅIF – HUGE 2 0-2 (0-2)

11 APR 2013 19:17
Dam - div 3 ÅIF – HUGE 2 0-2 (0-2)
  • Skapad: 11 APR 2013 19:17

Tisdag kväll och dags för hemmapremiär på IP mot Huge 2, vi är laddade och har ett bra ”försnack” där vi kommer överens om några detaljer i spelet som vi skall prioritera.

Vi gör en hel del förändringar i vår startelva från förra matchen av olika anledningar, endast tre spelare har samma position och 5 nya spelare in i laget.

Vi klarar omställningen väldigt bra och tjejerna gör en fullt godkänd insats.

Matchinledningen är jämn och vi står upp bra med vårt spel, vi har några fina sekvenser där vi tar oss fram över plan som planerat.

Vår defensiv känns trygg och vi har bra snack på plan.

Tyvärr får vi ett tidigt baklängesmål efter en fast situation, här är vi inte riktigt på tå och Huge får enkelt gör 1-0, en kalldusch för oss som börjat i en positiv anda.

Men jag tycker inte att vi nedslås av detta, tjejerna är fantastiska och fortsätter att peppa varandra mycket bra.

Huge har övertaget i mitten av halvleken och skapar några farligheter men Emma i målet gör några mycket fina räddningar.

Vi skapar en del halvlägen men kommer inte riktigt fram, den stor chansen kommer efter en fint slagen hörna av Wiggan, bollen snuddar vid Sanna:s  panna, mycket nära 1-1!!

Vi fortsätter att jobba på bra men får mest försvara oss mot slutet av halvleken, men gör detta med bravur.

Åter en fast situation blir vår olycka och Huge gör åter ett mål på en fast situation där vi inte lyckas rensa bort bollen.

I halvlek pratar vi om att hålla humöret upp och fortsätta att jobba på tillsammans, så kommer det chanser för oss i andra halvlek.

Jag är mycket stolt över dessa tjejer och inställningen hos dem att jobba vidare med samma energi trots ett underläge med 0-2 i halvtid.

Vi gör en bättre andra halvlek och spelet är jämt, där jag tycker att vi stundtals har ett övertag och skapar mera än Huge i andra halvlek.

Vårt försvarsspel är klockrent och vi skapar mera offensivt, vi vågar spela till varandra mera i andra halvlek, vilket var en av de detaljer vi pratat om innan matchen.

Jag måste åter berömma vår härliga offervilja för varandra där vi kämpar tills vi stupar, detta kommer vi att ha med oss i kommande matcher och detta visar att vi har en lagmoral som håller i alla lägen!!!

Elin S får den stora chansen i andra halvlek, hon vänder snyggt bort backen och skjuter ett väl avvägt skott i närmsta hörnet, men målvakten räddar med yttersta fingerspetsarna och styr den utanför, åter nära nätrassel.

Vi har med oss mycket positivt från denna match att bygga vidare på och som sagt Rom byggdes ju inte på en dag.

Vi ser fram mot kommande drabbningar:

Nu på torsdag har vi div 4 match mot Hille 2 borta 19.00

Nästa vecka på tisdag har vi div 3 match mot Strömsbro 2 borta 19.00.

Kom gärna o heja på oss!!

CTP (Catrine, Tomas, Patrik)

Laget:

Emma